Koncertek, ugrálóvár, kézműveskedés és ételosztás – az ingyenes programokon becsületkasszával gyűjtöttek a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatnak.

- hirdetés -

A gyermeknapi programok Orosházán péntek délután kezdődtek, a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK) által szervezett Jótékonysági Gyermeknappal. Számtalan program várta a kicsiket és családjukat, a színpadi bemutatók és koncertek mellett a gyerekek ugrálhattak várban, trambulinon, és kézműveskedhettek is. A játékok ingyenesek voltak, viszont a rendezvény több pontján is el lehetett helyezni az adományokat az életmentőknek.

– Azért gondoltunk arra, hogy a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványnak gyűjtsünk adományt, mert az egész Dél-alföldön, így Orosházán is ők mentik a koraszülött csecsemőket. Évente közel 1300 babát mentenek, ami naponta 3-4 életet jelent. Tudjuk, hogy anyagi problémákkal küzdenek, és szerettünk volna segíteni – mondta Sándor Enikő, a GYIÖK felnőtt segítője.

Az ugrálóvár és a trambulin mellett a gyerekek kedvencei a járművek voltak, beülhettek a tűzoltóautóba, elvitte őket egy körre a rendőrautó és az újszülött életmentők sárga járműve is nagyon érdekelte őket.

A gyerekek a koraszülött mentőbe is beülhettek (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
A gyerekek a koraszülött mentőbe is beülhettek (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

– Minden rendezvényre ki szoktuk vinni az egyik tartalék autónkat, ugyanis így sokkal közelebb tudjuk hozni a lakossághoz a koraszülött mentést – mesélte Sütő Zsanett, az alapítvány segítője. – A gyerekek nagyon élvezik, hogy megnézhetik a mentőautót belülről, elmagyarázzuk nekik az inkubátor működését, és bele is nyúlhatnak, megsimogathatják a játékbabákat.

A rendezvényre az Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesület az Orosházi Kolbász Klubbal közösen 300 adag paprikás krumplit főzött. Természetesen az ételosztás most is ingyenes volt, viszont egy kihelyezett becsület kasszába itt is bárki adományozhatott az újszülött életmentőknek.

Este a fiataloké volt a terep, a körükben igencsak népszerű Subscribe adott koncertet.

A rendezvény támogatói: Orosháza Város Önkormányzata, Petőfi Művelődési Központ, orosházi tűzoltóság, orosházi rendőrség, Hetényi Pékség, Csizmadia Pékség, Asztalos Pékség, a Kárai Hang- és Fénytechnika, Végső Állomás, Mi-Értünk Egyesület, Nagycsaládosok Egyesülete, Orosházi Kolbászklub, Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesület, Vodafone Magyarország Alapítvány, Fórum Étterem, Fejes Bt. Gádoros, Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság, Alföldvíz Zrt., NRG tánccsoport, BestDance, Orosházi Küzdő és Szabadidő Sportegyesület, Pindur Cintia és Mitlasóczki Endre, Harangos Néptáncegyüttes

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.