Csákó Renáta anyagi megfontolásból és gyermekei miatt alakított ki saját fodrászüzletet gyopárosi házánál.

- hirdetés -

A helyi értékeket bemutató sorozatunk mostani részében Csákó Renáta mesél fodrászüzletéről.

Csákó Renáta már gyermekkorában eldöntötte fodrász lesz, elhatározásában meghatározó szerepet játszott az, hogy gyakran elkísérte anyukáját a fodrászhoz, és teljesen magával ragadta az a világ, amit ott látott. Hódmezővásárhelyen tanulta ki a szakmát, közben megszületett kislánya. Miután lejárt a GYES, a Szőlő városrészben kezdett el dolgozni, egy háznál kialakított üzletben volt bérlőtárs. Aztán megszületett második gyermeke is, így néhány évig ismét szüneteltette tevékenységét. Később a kórház portasorán bérelt egy üzletet, ahol két műszakban dolgozott. Ez anyagilag is megterhelő volt, valamint két pici gyermeke mellett az időbeosztás sem volt megfelelő. Döntött, és gyopárosi lakásuk kazánházából saját üzletet alakítottak ki.

Renáta örül, hogy a maga ura (Fotó: Rajki Judit)
Renáta örül, hogy a maga ura (Fotó: Rajki Judit)

– Meguntam, hogy sokat vagyok távol a családtól, és folyton rohanásból, egyeztetésből áll az életem, nem beszélve a bérleti díjakról, ezért férjemmel saját üzlet kialakításán kezdtünk gondolkodni. Utánajártam, hogyan működik mindez, milyen engedélyek szükségesek. A sok kutakodásnak meglett a gyümölcse, hisz az üzlet beindítását a munkaügyi központon keresztül sikerült megvalósítanom, és a könyvelőm is sokat segített. Annak ellenére, hogy előtte több helyen is dolgoztam, és évekig otthon voltam a gyerekekkel a vendégkör kialakítása nem okozott gondot, bár rengeteg türelem, szorgalom és kitartás kellett hozzá – összegzett Renáta.

Vannak régi vendégei, akik még a városból is kijárnak hozzá és talán előny az is, hogy a környéken tudomása szerint nincs másik fodrász. Az alapanyagokat, kellékeket utazóügynököktől szerzi be, és ha teheti, elmegy bemutatókra, valamint interneten, újságokból tájékozódik az újdonságokról, frizuratrendekről.

– Nagyon örülök, hogy a magam ura vagyok, már nehezen tudnám elképzelni, hogy kötött munkarendben, másokhoz alkalmazkodva dolgozzak, és így bérleti díjat sem kell fizetnem. Két gyermekem mellett pedig ez a lehető legjobb megoldás. A későbbiekben szeretném kitanulni a műkörmös szakmát, ezzel a szolgáltatással bővíteném üzletemet – osztotta meg terveit Renáta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.