Pestszentimre és Szigetvár adott otthont az országos birkózóversenyeknek. Az orosháziak mérlege: két arany és két bronz.

- hirdetés -

Szombaton Pestszentimre volt a helyszíne a diák és serdülő leány birkózó Magyar Bajnokságnak. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klubot két sportoló képviselte diák kategóriában: 34 kg-ban Molnár Evelin, 49 kg-ban Szél Anna indult.
Evelin élete első országos versenyén vett rész. A kezdeti megilletődöttség után szépen birkózott, és a döntőbe jutásért szenvedett vereséget. A vigaszágon nem talált legyőzőre, így a bronzérmet szerezte meg. Szél Anna – mivel csak öten mértek 49 kg-ban – körmérkőzést vívott. Minden ellenfelét határozott birkózással győzte le, és lett magyar bajnok.

Szintén Magyar Bajnokságot rendeztek Szigetváron U23 kategóriában. Ezen a versenyen három sportolóval indult az Orosházi Spartacus Birkózó Klub: Kránitz Adrián 60 kg-ban, Sepeczán János 66 kg-ban, Kelemen Zsolt 55 kg-ban versenyzett.

Az orosháziak a pestszentimrei magyar bajnokságon (fotó: egyesület)
Az orosháziak a pestszentimrei magyar bajnokságon (fotó: egyesület)

– Vegyes érzelmekkel fejeződött be a bajnokság. Sajnos Kránitz Adrián vereséget szenvedett, és az őt legyőző is kikapott, így az esélyes birkózónk elbúcsúzott a versenytől. Kelemen Zsolt minden ellenfelét tussal verte, így ő 2013 Magyar Bajnoka. Sepeczán János a második mérkőzésén a válogatottól szenvedett vereséget, de a vigaszágon minden mérkőzését hozta, így bronzérmes lett – tudtuk meg Szél Attila klubelnöktől.

Nemzetközi szőnyegen

Szél Balázs a törökországi Antalyában vett rész a kadet válogatottal FILA versenyen, ahol biztató birkózással újoncként nem tudott eredményt elérni – kaptuk a tájékoztatást Repka Attila olimpiai bajnok birkózótól, a válogatott edzőjétől.

Ugyancsak nemzetközi szőnyegen birkózik Szél Dávid. Az orosházi egyesületből Páli Sándor csapatvezető és Szél Dávid válogatott kerettag birkózó vesz részt azon az egy hónapos, tunéziai edzőtáboron, melynek keretében a tunéziai válogatott felkészülését segítik a Mediterrán Játékokra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.