Ha május, akkor Árpád kert és keresztény könnyűzene. Az Orosházi Evangélikus Egyházközség ismét koncertre hív, ezúttal a Helyes_Beat mutatja meg, milyen a modern gospel.

- hirdetés -

Két éve Pintér Béla, tavaly Csiszér László és barátai zenéltek az Árpád kertben az orosházi lutheránus közösség utcai evangelizációján. Idén egy vadonatúj, fiatal csapatot köszönthetünk városunkban május utolsó szombatján: a Helyes_Beat zenekart.

A név több jelentéssel bír: egyrészt magába foglalja a beat fiataloknak szóló, ütemes zenéjét, másrészt „helyesbítést” tesznek a mai világ könnyűzenéjében. A hét tagú formáció 2013. januárjában tűnt fel a hazai keresztény zene porondján: a könnyűzenei együtteseknél megszokott felállásban billentyűs hangszerek, gitár, dob és vokál alkotják a dicsőítő dalok magját, de klasszikus hangszereket is megszólaltatnak.

–A koncertre elsősorban fiatalokat várunk, hiszen a zenekar tagjai is huszonévesek – tudtuk meg Bánki-Horváth György szervezőtől. – Azokat próbáljuk megszólítani, akikhez a templomi légkör talán nem áll annyira közel, hiszen Isten nem a templom falai között lakik, hanem az emberek szívében.

Az Orosházi Evangélikus Egyházközösség már három éve igyekszik a templom falain kívülre hozni az evangélium üzenetét. Idén is szeretettel várnak mindenkit, ezúttal május 25-én, 17 órától az Árpád kertben.

További információkat a zenekarról itt találtok.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.