- hirdetés -

Számos előadáson, szaktanácsadáson vehetnek részt a várandósok, a kisgyermekesek és a családtervezésen gondolkodók.

A Születés Hete programsorozat országos szinten 10 éves múltra tekint vissza, Orosháza 3 éve csatlakozott a kezdeményezéshez. A Máltai játszótér ad otthont a legtöbb programnak május 9-e és 12-e között. A rendezvényt helyi lelkes anyukák indították, tavaly a Máltai játszótér, ebben az évben pedig már a védőnők hálózata is csatlakozott a program szervezéséhez és lebonyolításához.

– Megpróbáljuk a leendő anyukákat a legújabb információkkal ellátni, a szülésről, a gyermeknevelésről, és egyáltalán az anyaságról. Azért is tartjuk fontosnak ezt a rendezvényt, hogy kialakuljon egy párbeszéd az édesanyák és a szakemberek között. Szerencsére minden évben egyre többen jönnek el, de természetesen ez sosem lesz egy tömeges rendezvény, hiszen egy adott kis csoporthoz szól, akik éppen ebben a témában érintettek – tudtuk meg Bánkiné Révész Adrienn szervezőtől.

A nyitott kórház program keretében az újszülött osztályt és a szülőszobát is megnézhették a leendő anyukák. A helyszíneket Széni Tiborné Ildikó szülésznő mutatta be, aki minden kérdésre válaszolt, ebből akadt is bőven. A kismamák a kórházi ellátásról, a szülés menetéről és körülményeiről is érdeklődtek. A szülésznő elmondta, hogy próbálnak nagyon rugalmasak lenni, és segíteni mindenben.

– Nagyon jó dolognak tartom, hogy rendezvény során eljöhetnek ide a várandósok, és megnézhetik a szülőszobát is, hiszen nem a bizonytalanságba érkeznek majd – mondta a szülésznő.

A rendezvénysorozat vasárnap délutánig tart, a programokról bővebben itt lehet olvasni.

A szervezők köszönetet mondanak a támogatóknak a rendezvényhez nyújtott segítségükért: Aegon- Orosháza, Egészségsziget Egyesület, Indexmédia Kft., Jázmin Virágbolt, Kéknefelejcs Cukrászda, Orosháza-Gyopárosfürdő, Védőnői Szolgálat Orosháza, Máltai Játszótér, Orossüti Kft., Pingvin Patika.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.