- hirdetés -

Sok bosszúságot okoznak városszerte a kátyúk, a Városüzemeltetési Zrt. folyamatosan dolgozik az úthibák kijavításán.

Alternatív kátyúzásra hívta fel a figyelmünket egyik olvasónk. Szerkesztőségünkbe eljuttatott levelében mellékelt fotót is, amit a Hegedűs István és Szeszfőzde utca sarkán készített.
– Ahogy látható, az útjavítás egy alternatív formájára bukkantam. Sajnos az utak jelenlegi állapotát figyelembe véve igen szép virágoskerteket láthatnánk egész Orosháza területén, ha mindenki követné ezt a módszert – állt levelében.

Virág a kátyúban (olvasói fotó)
Virág a kátyúban (olvasói fotó)

Megkerestük a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt-t, ahol Pápai Bélától, az építési részleg vezetőjétől megtudtuk, már a téli hónapokban is folyamatos munkát adtak számukra a kátyúk, akkor egy speciális hideg aszfalttal töltötték meg, ám ez csak ideiglenes megoldás volt.

Múlt hét óta viszont az ideiglenes megoldást felváltotta a tartósabb megoldás. A belvárosban több helyen kitakarították a kátyúkat és az elkövetkezendő hetekben mintegy 173 tonnányi meleg aszfalttal töltik meg azokat. A kátyúhelyzetet előzetes körbejárással valamint az önkormányzathoz beérkezett bejelentések alapján térképezték fel, a Városüzemeltetési Zrt. pedig az érintett utcákban, az önkormányzattal kötött szolgáltatási szerződés alapján végzi el a szükséges munkákat.

– Tavaly mintegy 250 tonna meleg aszfaltot használtunk fel, idén első körben 173, majd a közmunka program keretében további 50 tonnát dolgozunk be. Többek között jártunk már a Székács, Dózsa György, Mikszáth Kálmán utcákban, kátyúztunk a Kossuth és Könd utca kereszteződésben, jelenleg a belvárosban dolgozunk, de nem jobb a helyzet a Bácska és Alkotmány utcákban sem, ott is hamarosan kijavítjuk a tél folyamán keletkezett úthibákat – összegzett Pápai Béla.

Megtudtuk, az olvasónk által említett utcákban még a hét folyamán, csütörtökön vagy pénteken hozzák rendbe az érintett útszakaszt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.