- hirdetés -

A szigetszentmiklósi junior országos birkózóbajnokságon remekeltek a Spartacus fiataljai. Csapatban a második helyet szerezték meg.

A hétvégén Szigetszentmiklós adott otthont a Junior Szabadfogású Országos Bajnokságnak, a megmérettetés az utolsó fordulója volt a válogatottságért folytatott harcnak. A szabadfogású országos bajnokságon 19 egyesület 108 birkózója mérlegelt, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub tíz fővel képviseltette magát.

Kránitz Adrián betegsége miatt nem tudott részt venni a versenyen, de szerencsére az előző két válogatóversenyen elért győzelmével már kivívta a válogatottságot. Németh Éva a 72 kg-osok mezőnyében lendületes birkózásával egyértelmű fölénnyel nyert, és lett magyar bajnok. Kovács Alexandra (48 kg) sajnos a döntőben vereséget szenvedett, így az ezüstérmet szerezte meg. A fiúk közül Gajdán János (84 kg) elsőéves junior létére biztató birkózással a legnépesebb súlycsoport 5. helyén végzett. Antal Dániel (60 kg) utolsó éves ifjúsági versenyzőként külön engedéllyel indult a versenyen. Csak a későbbi ezüstérmes versenyzőtől szenvedett vereséget, és a vigaszágon a dobogóig menetelt, harmadik lett.

Sepeczán János, Hangya János edző és Németh Éva (fotó.:egyesület)
Sepeczán János, Hangya János edző és Németh Éva (Fotó: egyesület)

Kelemen Zsolt (55 kg) és Sepeczán János (66 kg) a döntőbe jutottak. Kelemen Zsolt esetében a válogatottság volt a tét, mivel a döntőbeli ellenfelével 1-1-re álltak. Az ellenfél jobban bírta fejben, hárommenetes, változatos csatában sajnos kikapott az orosházi birkózó, így elszállt a válogatottság. Sepeczán János nagyon tudatosan, az edzői utasításokat maximálisan betartva kiválóan birkózott. Janka – ahogy az egyesületben szólítják – az orosháziak szurkolása közepette két menetben, egyértelmű fölénnyel szerezte meg a bajnoki címet.

– Nagyon örülök a juniorcsapatunk jó szereplésének, különösen Sepeczán János sikerének, aki derékproblémája miatti másfél év kihagyás után példaértékű szorgalommal küzdötte magát vissza a birkózós élvonalába és szerzett magyar bajnoki címet. Kicsit szomorú is vagyok, amiért Kelemen Zsolti nem tudta kivívni a válogatottságot – nyilatkozta a szigetszentmiklósi verseny után Hangya János edző.

Összesítésben egy színvonalas versenyen az Orosházi Spartacus Birkózó Klub a második helyen zárt a csapatversenyben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.