- hirdetés -

A szabadság csodája, ahogy a gitárfenomén megírta és megénekelte.

Vannak a nagy dolgok, vannak a középszerűek és vannak a semmire sem jók. A Tűzkerék xT április 13-i orosházi koncertjét gondolkodás nélkül oda tehetjük a lista elején jelzett kategóriába. Problémát félig-meddig már csak az okoz, hogy az orosházi rock klub annyira elöl jár jó minőségű (értsd jó zenéjű) élő bulik összehozásában, hogy lassan mi őszes hajú, vagy éppen dús hajkoronkát lassan vesztő rockrajongók már teljesen hozzászokunk a jónál is jobbhoz.

Pedig a Tűzkerék tüzes volt! A Tűzkerék dübörgött! A Tűzkerék ott született meg a szemünk láttára a színpadon a muzsika gyönyörében, ott ment a mennybe és ott is halt meg. Mintegy másfél óra után. Lélegzett, vadul dobolt, ahogy csak a Zöld csillag szólója után dobolhat a szív! És sodort, sodort egyre tovább a gitár minden szólója. Valahogy ezt játszotta, ezt érezte R. B. kapitány is, a Csodálatos utazásban, a Napfényes napokban, a Zöld csillagban. Elvileg négyen játszottak a bandában, de Anda, a gitáros-énekes mindent és mindenkit vitt. Színpadon, nézőtéren, öltözőben. Keresztül-kasul játszotta be az ifiházat, s a közönség között térdre rogyva, mint egy nőt simogatva játszott a hangszerén. Ahogy mondják, izzott a levegő.

Az esztergomi alakulat leginkább Radics Béla dalaira összpontosított, ám előkerült többek között a Mini Kereszteslovagja vagy a Taurus Balázs Fecó által írt Szólíts meg vándora is.

Az ifiház újfent totál megtelt terme ismét egy felejthetetlen élményt adott az embereknek, ami kis környékünkön ma már semmiképp sem mondható mindennapinak. Köszönjük!

A szervező Orosházi Rock És Blues Egyesület blogján fotókat, hírek és programokat is találtok. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.