- hirdetés -

Szél Dávid képviselte iskoláját és az orosházi Spartacust a pécsi megmérettetésen. 84 kg-ban indult a birkózó.

A hétvégén rendezték meg hetedik alkalommal az Egyetemisták és Főiskolások Országos Birkózó Bajnokságát a pécsi egyetem sportcsarnokában. Nagy volt a tétje a megmérettetésnek, itt dőlt el, ki képviselni hazánkat a júliusban az oroszországi Kazanban rendezendő Universiádén, az egyetemisták és főiskolások világbajnokságán. A verseny emellett egy próba is volt a jövő évben Pécsen rendezendő Universiádéra – mondta el az OrosCafénak Szél Attila, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub elnöke.

– Iskoláját, a Budapesti Gazdasági Főiskolát és egyesületünket, az Orosházi Spartacus Birkózó Klubot Szél Dávid képviselte a 84 kg-osok mezőnyében. Lehetőség volt arra, hogy egy versenyző mindkét fogásnemben indulhasson, ezt tette Dávid is. Színvonalas, nagyon jó hangulatú verseny volt, és a legnépesebb, 13 fős súlycsoport 5. helyét szerezte meg az orosházi birkózó mindkét fogásnemben. Csapatban a SOTE és az Óbudai Egyetem mögött a harmadik helyen végeztek – tájékoztatott Szél Attila.

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Birkózó Bajnokságára összesen 76-an mérlegeltek, közülük 16 lány. A résztvevők 15 hazai felsőoktatási intézményből érkeztek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.