- hirdetés -

Névadója születésnapjának 100. évfordulójára rendezett kiállítást a Nicolás Muller Camera Club.

A Nicolás Muller Camera Club 11 éve alakult, azóta része a város kulturális életének. Az április 12-én nyílt kiállításuk címe is 11, amely arra is utal, hogy tizenegy alkotó munkáját mutatja be.

– A kiállítás témája a tánc. Egy dinamikus sorozatot szerettünk volna létrehozni. Müller Miklós születésének 100. évfordulója alkalmából rendeztük a tárlatot. Úgy döntöttünk, hogy nem régebbi képeket válogatunk, hanem egy teljesen új projektet dolgozunk ki. Néhány héttel ezelőtt sikerült összehoznunk, ennek az eredménye látható – mondta Török Zsolt fotográfus.

Nicolás Muller Orosházán született 1913. április 18-án, nemzetközi hírű fotóművész volt. Zsidó származása miatt 25 évesen el kellett hagynia az országot, 7 évig Marokkóban, majd Spanyolországban élt, 1966-tól többször is hazalátogatott, melyek alkalmával kapcsolatba került Koszorús Oszkárral is.

kkkk
A kiállítás témája a tánc (Fotó: Rajki Judit)

– Jól tudta megválasztani a témáit, rengeteg portrét készített és rengeteg fotóalbumot Spanyolország tájairól. Azt mondta nekem annak idején, hogy ez a fotóalbum sorozat amit ő csinált, ez volt az első ilyen sorozat. Előtte senki nem csinált ilyet a spanyol tájakról, városokról, emberekről – mesélte Koszorús Oszkár.

Nicolás Muller 2000-ben hunyt el, több mint 50 ezer fotográfiát hagyott az utókorra. Az orosházi Nicolás Muller Camera Clubnak is egyik célja, hogy rendhagyót alkosson és értéket teremtsen. Fontos feladatának tartja, hogy felkarolja a fiatal és tehetséges fotográfusokat.

A helyi vállalatok támogatásával valósulhatott meg a 11 című kiállításuk, amely a Városi Képtárban tekinthető meg. A fotózásról készített werkfilmet ide kattintva megnézhetitek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.