- hirdetés -

934-re növekedett az ellátott gyerekek száma a kistérségi gyerekjóléti központban.

A gyors segítséget köszönte a csorvási polgármester a kistérségi társulás szerdai ülésén Orosházán. A szomszéd településnek a gyerekjóléti szolgáltatás terén volt szüksége pluszemberre, amit gyorsan orvosolt az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata: április elsejétől plusz egy főt alkalmaztak 20 órában.

A gyermekjóléti központ és családsegítő szolgálat tavalyi évi szakmai tevékenységéről szóló beszámolót elfogadták a kistérség polgármesterei a társulási ülésen. A Szegi Katalin intézményvezető által készített beszámolóból kiderült, hogy az előző évhez mérten 8,5 %-kal, 861-ről 934-re növekedett az ellátott gyermekek száma. Kórházi szociális munka keretében 2012-ben 16 esetben segítettek a városi kórház szülészeti osztályán anyáknak és újszülött gyermekeiknek valamilyen gond kezelésében.

A családsegítő szolgálatot tavaly márciusban egyesítette a kistérségi társulás a gyerekjóléti központtal. Egy év távlatából úgy tűnik, a döntés jó volt.
– A két terület szorosan összekapcsolódik, gyermek nincsen család nélkül – fogalmazott Szegi Katalin, hozzátéve, jól működő kollektívává és intézménnyé alakultak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.