- hirdetés -

Farkas József tíz évvel ezelőtt csöppent a húsiparba. Akkor vette át barátjától az Október 6. utcán található húsboltot, amit régen üzemi boltként ismertek az orosháziak.

Az immár Farkas József nevével fémjelzett F&F 2003 Bt. tulajdonába került üzemi bolt a Barneváli Húsnagyker nevet kapta, ahol a minőség mellett a kedvező ár volt régen, és azóta is a legfontosabb szempont.

– Az üzemi bolt kedvelt volt az orosháziak körében. Megszokták, hogy ott mindig friss árut és megfelelő minőséget kapnak a pénzükért. A bolt átvétele után megmaradt a megszokott termékkínálat, ami főként baromfiáru volt, sőt kibővítettük az árukészletet sertés- és marhahússal, füstölt és szárazárukkal, fűszerekkel. Törekszünk arra, hogy termékeink mindegyike kiváló és megbízható magyar termelőktől származzon, és ha kell ennek érdekében az ország másik felébe, több száz kilométerre is elmegyünk. Nagyon jó kapcsolatban vagyunk a Green Divízió Kft-vel, akiknél a kiváló minőség garancia. A vállalkozást saját tőkéből indítottam el, akkortájt a pályázati lehetőségek még annyira nem nyíltak meg a kisvállalkozók előtt. Boltunk kínálatát úgy alakítottuk ki, hogy a kacsanyaktól a libamájig mindenki megtalálja a pénztárcájának megfelelő termékeket – emelte ki Farkas József.

Farkas József számára a minőség elsődleges szempont (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Farkas József számára a minőség elsődleges szempont (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az eltelt évek alatt a cég további három boltot nyitott még, de a nehéz gazdasági helyzet a húsiparban is éreztette hatását, így ezeket a boltokat a folyamatos forgalomcsökkenés miatt már nem volt gazdaságos fenntartani. Viszont töretlenül üzemel immár 10 éve az Október 6. utcai bolt, amit szeretnek az emberek, és bár távol van a belvárostól, a minőség és kedvező ár miatt sokan vásárolnak ott.

– Mindig is szem előtt tartottam, hogy az emberek a pénzükért kiváló minőséget kapjanak, ezért az áruért sokszor Kiskunmajsára, Kiskunhalasra, sőt van, amikor egészen Debrecenig megyek. A magas szállítási költségek ellenére viszont igyekszem olyan árral dolgozni, hogy az megfizethető legyen a vásárlók számára. Jelenleg két alkalmazottam van, vállalkozásomat szeretném tovább bővíteni, amihez már pályázati lehetőséget is igénybe veszek – osztotta meg terveit Farkas József.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.