- hirdetés -

A sürgősségi ügyelet 8378 esetet regisztrált az orosházi kistérségben. 

Az orvoshiány miatt nehezen oldható meg az orvosi ügyelet országszerte, az orosházi kistérség sincs könnyű helyzetben – derült ki a kistérségi társulás szerdai ülésén. A térségünkben az ügyeletet működtető SANI-MED TRANS Kft. ügyvezetője, dr. Piriczky Béla elmondta, egyre nehezebb biztosítani a személyi feltételeket, mert a végzett orvosok nagy százaléka külföldön áll munkába, az itthon praktizáló orvosok pedig leterheltek.

– Háziorvosok, illetve a sürgősségi ellátásban kellően jártas kórházi orvosok, gyakran nyugdíjba vonult kollégák látják el az ügyeletet. Igyekszünk kezelni a helyzetet, de kevés az orvos. Az állami finanszírozás 2006 óta változatlan mértékű, Békés megyében pedig az átlagosnál alacsonyabb mértékben támogatják a települések az ügyeleti rendszert, nagyobb anyagi áldozatvállalására lenne szükség – tette hozzá Piriczky főorvos.

A SANI-MED 2006 óta biztosítja az orvosi ügyeletet a kistérségben, tavaly 8378 esetet regisztráltak, az orosházi központi ügyeleten 5818-at, a tótkomlósin 2560-at.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.