- hirdetés -

A kormánypárt szerint az 5%-os élelmiszer Áfa nem segít az embereken.

„Ahhoz, hogy valóban enyhíteni tudjuk a családok terheit, folytatnunk kell a megkezdett rezsicsökkentési akciót. A szocialisták által kezdeményezett áfacsökkentés a multiknak kedvez, az emberek nem éreznek belőle semmit” – áll a Fidesz orosházi szervezetének közleményében, amellyel Varga Zoltán MSZP-s képviselő tegnapi sajtótájékoztatójára reagáltak. Az ellenzéki párt kezdeményezte az alapvető élelmiszerek 5%-os Áfáját.

Úgy látják, egyszer már csődöt mondtak a szocialisták az áfacsökkentéssel, „a Gyurcsány-kormány idején tetszetős kampányígéretként csökkentették az ÁFA mértékét, éppen csak azzal nem számoltak, hogy a fogyasztói árak nem követték az ÁFA változásának mértékét. A multik magyarán „lenyelték” a hasznot” – írják.

Szerintük nincs ez ma sem másképp, az MSZP ugyanis többször hangot adott annak, hogy a különadók által sújtott multinacionális cégeket kompenzálni szeretnék. Úgy vélik, mostani áfacsökkentési kezdeményezésükkel is a „külföldi haverok zsebét szeretnék megtömni, ha már az Orbán-kormány galád módon az ő nadrágszíjukat szorította meg a magyar emberek helyett!”

„Miért nem csökkentették 5 százalékra az alapvető élelmiszerek ÁFA kulcsát a szocialisták, amikor kormányzásuk idején minden további nélkül megtehették volna? Azért, mert akkor éppen más eszközökkel játszották ki a magyar emberek pénzét az őket kiszolgáló multinacionális vállalatoknak.” – fogalmaznak.

A Fidesz-KDNP szerint a rezsicsökkentés az egyetlen járható út, amely érdemben könnyíti meg a magyar családok mindennapjait. Éppen ezért a párt orosházi és dél-békési szervezetei tovább gyűjtik a rezsicsökkentést támogató aláírásokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.