- hirdetés -

A prágai Európa-bajnokság újabb orosházi sikereket hozott. Haklik Dorottya után Kishonti Noel, Imre Daniella és Lovas Mónika is remekelt.

Április 9-e és 13-a között Prága ad otthont az Ifjúsági és Junior Erőemelő Európa-bajnokságnak, melyen a magyar válogatott tagjaként orosháziak is részt vesznek. Haklik Dorottya sikeréről már hírt adtunk, az ifjúságiak 84 kg-os versenyében Európa-bajnoki címet szerzett kedden. A szerdai és csütörtöki versenynap újabb kiváló helyezéseket hozott – mondta el az OrosCafénak Musztafa Imre szövetségi kapitány, az Orosházi Toldi SE elnöke.

– Kishonti Noel az ifjúsági 83 kg-os súlycsoportban fekvenyomásban 170 kg-mal megszerezte az Európa-bajnoki címet, felhúzásban 250 kg-mal a fogásnemenkénti díjazásban az ezüstig jutott. Guggolásban 210 kg-ot teljesített, összetettben negyedik lett – emelte ki a vezetőedző. Kishonti Noel több magyar csúcsot is megdöntött. Ifjúsági és junior új felhúzó csúcs 250 kg, valamint szintén ifi és junior új országos csúcs az összetett eredménye is – olvasható az orosházi klub facebook oldalán.

Imre Daniella és Lovas Mónika is remekelt a korosztályos erőemelő Európa-bajnokságon a juniorok versenyében. 72 kg-ban Daniella összetett 4. helyet szerezte meg: 170 kg-ot guggolt, 97,5 kg-ot nyomott, ezzel a fogásnemenkénti díjazásban bronzérmes lett, húzásban 155 kg-ig jutott. +84 kg-ban Lovas Mónika nyomásban Európa-bajnok lett 127,5 kilóval, felhúzásban 140 kg-ot sikerült teljesíteni. Guggolásban 150 kg-mal lett harmadik, összetett eredménye: 417,5 kg, ezzel bronzérmet ért el. Mindketten egyéni csúcsot, illetve országos csúcsokat döntöttek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.