- hirdetés -

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én ünnepeljük, mivel 1905-ben ezen a napon született József Attila. Ez alkalomból országosan számos irodalmi estet és versenyt rendeznek, ez alól Orosháza sem kivétel.

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár és a Petőfi Művelődési Központ is készül programokkal a költészet napja kapcsán. A Kedves verseim címet viseli a nyugdíjas pedagógusok Justh Zsigmond olvasókörének következő találkozója, amelyet április 10-én 17 órától rendeznek a városi könyvtárban. A kötetlen beszélgetésben a részt vevők a versekhez fűződő élményeiket, gondolataikat osztják meg egymással.

Józsa Mihály előadásában hallhatják orosházi költők műveit az érdeklődők április 11-én 18 órától a könyvtárban, a felolvasó est az Orosházi virágének címet viseli.

A művelődési ház és az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolával közös szervezésben területi József Attila szavalóversenyt rendeznek április 11-én 14 órától a művelődési központban.

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda április 11-én, 14 órától a költészet napja alkalmából nagy versmondást szervez városunk közoktatási intézményeinek tanulói, pedagógusai és minden irodalom iránt érdeklődő számára. Helye: Eötvös tér (esős idő esetén a sportcsarnok). A rendezvény célja József Attila születésnapjának, a költészet napjának méltó megünneplése, valamint a diákok közelebb kerüljenek a klasszikus irodalmi értékeinkhez. A helyszínen 8 ismert magyar költő verse csendül fel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.