- hirdetés -

A megnyitót követően az első előadással, a művészeti iskolások táncgálájával indult a rendezvénysorozat.

A XIII. Tavaszi Művészeti Fesztivál április 5-én ünnepélyes megnyitóval kezdődött a Művészetek Házában. A rendezvényt Szűts Gézáné tankerületi igazgató nyitotta meg, beszédében a fesztivál jelentőségét hangsúlyozta, és ismertette az elkövetkezendő néhány nap programját.

– 13 évvel ezelőtt Riczáné Muzsik Ibolya igazgatónő kezdeményezte első ízben az orosházi Művészeti Fesztivál létrehozását. Azóta a város művészeti életében fontos szerepet kapott a rendezvény. Tavasszal a városalapítás megünneplése mellett ez a rendezvény vonzza legnagyobb számban a kultúrát kedvelő közönséget – mondta Szűts Gézáné.

300 diák mutatkozik be a fesztivál keretében (Fotó: Rajki Judit)

A Liszt Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 750 tanulója közül mintegy 300 diák számot ad tudásáról a fesztivál valamelyik programján. A Művészetek Házában már megtekinthető a Zenei motívumok képekben című kiállítás, ahol közel 30 képzőművészeti tanszakos növendék munkái sorakoznak fel. Az iskola tanulói számos versenyen kimagasló eredményeket értek el, versenyszámai közül most az orosházi közönségnek is bemutatnak néhányat.

Az ünnepélyes megnyitót követően a fesztivál első előadása a Táncgála volt, ahol az iskola modern- és társastánc szakos tanulói léptek színpadra. A már hagyománynak számító programok mellett újdonsággal is készültek a szervezők, a részletes műsort korábban közzétettük.

A rendezvény támogatói: Orosházi Petőfi Kulturális Kht, Orosházi Fúvószenekar, Vasex Kft., MMD nyomda, Liszt Ferenc AMI Szülői Munkaközössége, Rostás Kálmán vállalkozó, Tánc- és Mozgáskultúráért Alapítvány Orosháza.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.