- hirdetés -

Agrárfórumot tartottak április 4-én este a Pacsirta utca 8. szám alatt. A terem zsúfolásig telt az érdeklődő gazdákkal.

A résztvevőket Horváth József, a gazdakör elnöke köszöntötte, mint mondta, minden segítségre szükség van, hogy ne essenek el a támogatásoktól. A fórumon Németh Tibor, az Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) kirendeltségvezetője a területalapú támogatások buktatóiról beszélt, Veress Vilmos főfalugazdász azt tanácsolta, a földtulajdonosok az eredményes igénylés érdekében működjenek együtt a falugazdászokkal. Simonka György országgyűlési képviselő, a Fidesz választókerületi elnöke pedig arra buzdított mindenkit, hogy éljen a támogatási lehetőséggel, hiszen idén már hektáronként 233 euróról van szó.

Simonka György (b), Veress Vilmos és Németh Tibor tartott tájékoztatást (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A fórum előtt Németh Tibort arról kérdeztük, milyen gyakran, mióta tart tájékoztatásokat.
– Simonka György kérésére három éve járjuk a körzetét, és tartunk tájékoztatókat a támogatásokkal kapcsolatosan. Tapasztalatom szerint a tájékoztatás pénzbe nem kerül, de pénzt hozhat a gazdáknak – fogalmazott.

Simonka György rövid idő alatt a második tájékoztató fórumot rendezte a városban.
– A Fidesz választókerületi elnökeként fontosnak tartom, hogy megosszunk az itt élőkkel minden olyan hasznos információt, ami a boldogulásukat segíti. Véleményem szerint az a képviselő dolga, hogy segítsen és rendelkezésre álljon, s mindent megtegyen, hogy a lehető legtöbbek hozzuk a közösből az orosháziak számára. Ezt célozta a múlt heti vállalkozói fórum, s ez a nem titkolt szándékom a gazdáknak szóló tájékoztatással is. Bízom benne, hogy több munkahely, magasabb fizetés jöhet létre Orosházán és térségében.

Három éve 17 ezer kérelemből 3300 volt problémás, ennyi gazda nem kapott támogatást. Tavaly 15 500 igénylésből 1132 volt hibás. Az MVH által elvégzett nagyszámú ellenőrzés is kevesebb hibát és szabálytalanságot tárt fel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.