- hirdetés -

Több témát érintett a kistérségi társulás legutóbbi ülésén. 

Állandó a rendőri jelenlét Szentetornyán, márciustól négy körzeti megbízott lát el szolgálatot a településrészen. Rákóczitelepen is rendszeresen jelen vannak a rendőrök a lakosság kérésének eleget téve. Erről tájékoztatta a társulási ülésen résztvevő településvezetőket Czecher Péter rendőrkapitány.

Öt kistelepülésen van mozgókönyvtár (Fotó: pixabay)

A múlt pénteki tanácskozáson az előző évet ismertette a Hunyadi János Közoktatási Intézmény, 17, 556 millió forintból látták el a kistérségi diákok pedagógiai szakszolgálatát. A beszámolóból kiderült, logopédiai ellátásban 595 fő részesült a kistérségben, ebből 261 orosházi. Gyógytestnevelésre 267 gyereknek van szüksége, ebből 89 orosházi. Létszámot bővített a gyerekjóléti központ, csorvási telephelyén plusz egy főt alkalmaz 20 órában április elsejétől.

Buzai Csaba, a városi könyvtár igazgatója a mozgókönyvtár 2012-es évéről számolt be. A szakmai összefoglalóból kiderült, változik a mozgókönyvtári rendszer szabályozása és a könyvtárellátási szolgáltatás a megyei könyvtárak feladata lesz. Eddig az orosházi könyvtár koordinálásával működő mozgókönyvtári rendszer a kistérség öt kistelepülésén (Békéssámson, Csanádapáca, Gerendás, Kardoskút és Pusztaföldvár). A szolgáltatásnak köszönhetően hatékonyabban és nem utolsó sorban gazdaságosabban, a szolgáltató könyvtár szakmai felügyeletével működhet könyvtári szolgáltatás a kistelepüléseken.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.