- hirdetés -

23 millió forintot fordít az évek óta meglehetősen romos játszótér rendbe tételére a város.

Korszerű lesz, biztonságos, az uniós előírásoknak mindenben megfelelő, felújítják a Kistemplom utcai (Kossuth tömbbelső) játszóteret. 23 millió forintot fordít az évek óta meglehetősen romos játszótér rendbe tételére a város – döntött nem minden vita nélkül a testület márciusi ülésén.

A belvárosi tér korszerűsítése része az önkormányzat játszótér-felújítási programjának, melynek keretében önerőből, a szigorú szabályokhoz igazodva nem csupán felújítják, hanem új játékelemekkel is bővítik a városi játszótereket. 2011-ben és tavaly is többször írtunk a felújításokról, illetve az átadásokról. A programot megelőző, a lakosságszámot és a településszerkezetet is figyelembe vevő felmérésből kiderült, 30 éves elemek is voltak egy-egy játszótéren.

Ahogy korábban az Avar, a Sziget, és a Kazinczy utcait, úgy most a Kistemplom utcában található játszóteret is a biztonságra vonatkozó szabályok figyelembevételével korszerűsítik, kerítés és kamera szolgálja majd a gyerekek biztonságát és a vagyon védelmét.

A körzet képviselője, Dávid Zoltán (Fidesz) lapunknak elmondta, a környéken élők régi kérésének tudnak most eleget tenni. – A Kistemplom utcai az egyik legrégebbi játszótér, egykor forgalmas, közkedvelt volt, mára azonban már meglehetősen rossz állapotban van. Örömteli, hogy hamarosan a környéken élő gyerekek birtokba vehetik a felújított közösségi teret.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.