- hirdetés -

Tavaszi Művészeti Fesztivál, húsvéti programok, Könyvtáregyetem, bababörze, klubkoncert, kiállítások, sportprogramok.

XIII. Tavaszi Művészeti Fesztivál rendezvényeit április 5-17 között tartják több helyszínen, az orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola és a Muzsikáló Gyermekekért Alapítványszervezésében.

Művelődési házban:

Kreatív kézműves játszóház várja a gyerekeket tojásfestéssel március 30-án 15 órától a művelődési házban.

Bababörzét tartanak április 6-án 9 és 15 óra között a művelődési házban. Asztalfoglalás 8 órától, 10 és 13 órától diavetítés, 9-12 óráig gyermekfotózás. Egész nap arcfestés, csillámtetoválás. A belépés díjtalan! Asztalfoglalás: Kiss-Horváth Jenőné 20/947-6691, vagy a kevike-25@freemail.hu e-mail címen.

II. Orosházi Fotószalon címen a Nicolas Muller Fotóművészeti Műhely fotópályázatának díjazott alkotásaiból nyílt kiállítás április 21-ig látható a művelődési ház színháztermi előterében. A kiállításról bővebben itt írtunk.

Könyvtárban:

Húsvéti játszóház várja a gyerekeket a gyermekkönyvtár március 29-én 14 órától.

Az Orosházi Moly Galeri (OMG!) ismét találkozót tart március 30-án 17 órától a könyvtárban.

Szvámi Dzsotirmaja indiai tanítómester gyógyító foglalkozást tart Április 4-én 18 órától a városi könyvtárban.

Könyvtáregyetem címmel új sorozatot indít a könyvtár április 5-én 17 órától, melynek keretében fiatal orosházi egyetemisták, főiskolások mutatják be egy-egy szakterületüket. Az első előadás címe: „Kétes létben a bizonyosság” – A hiány teremtő ereje József Attila életművében. Előadó: Muhel Gábor SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék PhD-hallgató.

Gyopárosfürdőn:

Háromnapos húsvéti programmal várja az érdeklődőket Gyopárosfürdő március 29-31-ig. Szaunaszeánsz mellett játékos vízi vetélkedő, ingyenes fitt-ball és vízi torna, valamint húsvéti gyermekfoglalkozás a Játékkuckóban is szerepel a programok között. A programról bővebben honlapjukon olvashattok.

Adventista templomban:

Isten partnerei címmel istentiszteletet és húsvéti megemlékezést tartanak az adventista templomban március 30-án 10.45-től. Közreműködik az Orosházi Advent Kórus. A belépés díjtalan!

Jókai Színházban:

A békéscsabai Jókai Színház programjai itt olvashatók.

Nosztalgia Nyugdíjas Klub:

Locsoló bált rendez a Nosztalgia Nyugdíjas Klub március 30-án 18 órától a Pacsirta utca 8. szám alatt. Bővebb információ a 06/30 578-4696-os telefonszámon kérhető.

Rock Klubban:

Klubkoncert lesz április 5-én az orosházi Rock Klubban, fellép a szegedi ÖDI Blues Band.

Városházi Galériában:

Rokolya Imre amatőr fotós Körösök völgyében című kiállítása április 12-ig látható a Városházi Galériában. A megnyitóról itt olvashattok.

Városi Képtárban:

Képzőművészeti alkotóműhely a Városi Képtárban, ahol kipróbálhatjátok a selyemfestést április 6-án 9-12 óra között. A részvétel ingyenes, a korlátozott hely miatt előzetesen jelentkezés szükséges a 06 70 455 8162-es telefonszámon, vagy a keptar@pmk.oroshaza.hu e-mail címen. A foglalkozásra hat éven felüli gyermekek és felnőtteket jelentkezését várják.

Az Aradi Camera Club Ellentétek című kiállítás április 17-ig látható a Városi Képtárban. A kiállításról és az alkotókról itt olvashatsz.

Múzeumban:

A koponyák világa, a különbség csontig hatol című kiállítás a múzeumban látható április 21-ig. A kiállításról bővebben itt írtunk.

Sportprogramok:

Labdarúgás

Megyei I. osztályú bajnoki mérkőzés: Rákóczi Vasas SE–Dévaványai SE, Rákóczitelep, március 30., 13:00 (ifi), 15:00 (felnőtt).

II. osztályú utánpótlás bajnoki mérkőzések: OMTK 1913 ULE–Szeol SC B, Orosháza, március 27., 15:30 (U13), 15:30 (U15). OMTK 1913 ULE–HFC B, Orosháza, április 2., 16:30 (U17), 16:30 (U19).

Megyei utánpótlás bajnoki mérkőzés: OMTK 1913 ULE (U16)–Mezőkovácsházi TE (U16), Orosháza, március 29., 15:00.

Kispályás labdarúgás a város kispályáin minden hétköznap 18 és 21 óra között.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.