- hirdetés -

A hétvégi nemzetközi kadetversenyen is indultak orosházi birkózók. Ladjánszki Ádám harmadik lett súlycsoportjában.

Második alkalommal rendezték meg Black Diamond Cup néven a kadet (ifjúsági) korosztály számára a FILA által is jegyzett nemzetközi kötöttfogású versenyt Dorogon, a magyar birkózás egyik fellegvárában. A verseny része a válogatottságért vívott küzdelemnek, így az Orosházi Spartacus Birkózó Klub is részt vett a megmérettetésen négy fővel. Litvánia, Ukrajna, Szlovákia, Szerbia, Csehország, Horvátország, Ausztria, Olaszország, Svédország, Norvégia, Románia, Lengyelország, Bulgária, Japán, Dél-Afrika és Magyarország összesen 160 birkózója képviseltette magát az igen magas színvonalú versenyen.

A nemzetközi versenyen is helytálltak az orosházi birkózók (Fotó: egyesület)

Az orosházi klub színeiben Ladjánszki Ádám (54 kg), Rácz György (54 kg), Antal Dániel (58 kg) és Hódi Kevin (63 kg) indult. Szombaton 10 órakor kezdődött a verseny. Rácz György és Hódi Kevin vereséget szenvedett, és mivel legyőzőjük nem tudott a döntőbe kerülni, így ők nem folytathatták. Ladjánszki Ádám és Antal Dániel a döntőbe jutásért kaptak ki, mindketten ukrán versenyzőtől, így a harmadik helyért birkózhattak. Ladjánszki Ádám kőkemény, három menetes csatában 16 induló közül a harmadik helyen végzett. Antal Dániel szintén három menetben az utolsó másodpercekben kapott ki a legnagyobb magyar riválisától, így ötödik lett 24 birkózó közül.

– Összességében teljesen elégedettek vagyunk a fiatalok teljesítményével, jól birkóztak egész nap, állásból akciókat hajtottak végre, és még csak első éves kadetek. Ezek a szintű versenyek jól szolgálják a nemzetközi mezőnyre való felkészülést – nyilatkozta edzőjük, Hangya János.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.