- hirdetés -

Busch Péter díjnyertes könyvét mutatták be Pusztaföldváron.

A Megkrimi pályázat győztesével Busch Péterrel találkozhattak az olvasók március 23-án a pusztaföldvári könyvtárban. A helyi bibliotéka a Vajda Sára Egyesülettel karöltve nem véletlenül szervezett az elsők között könyvbemutatót a fiatal írónak: a díjazott szerző ugyanis élete első tizenöt évét a faluban töltötte.

Busch Péter

Busch Péter körül felfordult a világ. A ma már szegedi, beteghordóként dolgozó fiatalember kezdetben lírai műfajjal próbálkozott, krimi írását nem is tervezte mindaddig, míg nem találkozott az Megakrimi pályázati felhívásával. A Garaczi László és Lévai Balázs nevével is fémjelzett zsűri első díjat ítélt Péternek, jutalmul néhány hete nyomtatásban is megjelent Boszorkánypöröly című könyve. Azóta több alkalommal foglalkozott vele a sajtó.

A Pusztaföldváron játszódó történetben egy helyi tanár, Mezőfi András próbálja összerakni a falusiak kollektív emlékezetéből egy, a falu életét a ’90-es években megzavaró pedofil sorozatgyilkosság részleteit. A könyv nemcsak Földvár nevezetes helyeire, a Kistatársáncra, a kiserdőre és a helyiek által csak Dundubár néven ismert kocsmába viszi el az olvasót, hanem a szomszéd falvakba is: a gyilkos történetesen Gádorosról érkezik, a nyomozást „segítő” halottlátó pedig Kardoskútról, míg az egyik megboldogult gyermek apja Orosháza egyik ismert pékségében értesül a halálesetről.

A zsűri azt is kiemelte, hogy a könyv amellett, hogy szórakoztató mű, magas irodalmi színvonalat képvisel. Emellett kiemelték a szerző kitűnő lélekábrázolását is.

Busch Péter a közönségtalálkozón elárulta, hogy regénye tudatosan mozog a valóság és abszurditás határán. A helyiek megtudták, hogy a szerző „virtuális castingján” még több tucat földvári szerepelt, közülük válogatta a karaktereket. Az író elmondta, hogy már dolgozik következő regényén, amely szintén Pusztaföldváron játszódik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.