- hirdetés -

A Veszíts el egy könyvet! játék az ötödik szülinapját ünnepelte pénteken, ez alkalomból közös olvasással kiegészített könyvelhagyó napot tartottak és megnyílt az új strandkönyvtár is Gyopárosfürdőn.

A péntek délutáni közös olvasáson a Justh Zsigmond Városi Könyvtár munkatársai, az nyugdíjas pedagógusok olvasóköre, az Orosházi Moly Galeri (OMG!) és az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat is képviseltette magát. Tíz perc olvasás után mindenki elindult elhagyni a kezében lévő könyvet, amelyben elhelyeztek egy tájékoztatót, miszerint a játék részeként hagyták el a könyvet, és ott voltak a tudnivalók, hogy aki megtalálta hogyan adhatja tovább. Korábban már beszámoltunk róla mi minden történt a játék öt éve alatt.

Az Árpád-kertben a közös olvasás után elhagyták a könyveket (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A strandkönyvtár március 22-én nyílt meg Gyopárosfürdőn, ezzel is bővítve szolgáltatásait.

– Nagyon örültünk, amikor a városi könyvtár jelezte a strandkönyvtár ötletét, hiszen ez nagy hiányt pótol. Nagy volt az igény, hogy könyveket illetve sajtótermékeket olvasgathassanak a vendégeink, de a könyvárusítás kérdését nem tudtunk megoldani – mondta Dégi Éva Gyopárosfürdő képviseletében.

A fürdő egy újabb célcsoport célzott meg, a kisgyermekes szülők felé nyit, számukra nem csak a játszóház áll a rendelkezésükre, hanem egy fél falnyi gyermekkönyv is.
– Amikor felmerült az ötlet, teljes nyitottságot tapasztaltunk a fürdő részéről, és egyetlen hónap alatt eljutottunk az ötlettől a megvalósításig. Sikerült egy közös könyvjelzőt is készíteni Gyopárosfürdővel, amit minden új beiratkozó olvasó kap, és az elhagyott könyvekben is elhelyeztünk egyet – mondta Buzai Csaba könyvtárigazgató.

A strandon is lehet könyveket kölcsönözni (Fotó: Rajki Judit)

A könyvelhagyó hétvége nyertesét a napokban fogják értesíteni, hiszen idén országos szinten kisorsolnak egy két személyes wellness hétvégét a Hotel Napsugár és Gyopárosfürdő jóvoltából.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.