- hirdetés -

A könyvelhagyós játék idén lesz 5 éves, sok programmal készül a könyvtár az évfordulóra.

Az Orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár 5 éve indította a Veszíts el egy könyvet című országos játékot. Ez idő alatt több mint 5700 elvesztést és megtalálást regisztráltak, még határon túli magyarok lakta településeken is becsatlakoztak a játékba.

Az 5. születésnapra készülnek a szervezők március 22-én, melynek keretében Strandkönyvtár nyílik Gyopárosfürdőn. Több száz könyv közül válogathatnak az olvasni vágyó fürdő látogatók, az antikvárium.hu közel 200 művet, az Alexandra könyvkiadó pedig egy teljes Rejtő Jenő sorozatot ajánlott fel a Strandkönyvtárnak.

Ahogy a korábbi években, idén is lesz Nagy Könyvelhagyó Nap, melynek a célja, hogy minél többen veszítsenek el könyvet. Az országos játékban résztvevők között értékes nyereményt, két éjszakás wellness hétvégét sorsolnak ki két fő részére a Hotel Napsugár és Gyopárosfürdő jóvoltából.

A Nagy Könyvelhagyó Nap keretében közös olvasást és könyv elvesztést szervez a könyvtár és a GYIÖK, az Árpád-kertben lesz a találkozó 15 órakor, ahol tíz perc közös olvasás után megkezdődik az elhagyás vagy cserélés. Ha valaki könyv nélkül érkezik, de szeretne részt venni a játékban, az a könyvtár dolgozóinak segítségével megteheti.

A Veszíts el egy könyvet játék az évek során már számos rendezvénynek szolgált alapjául, például országos konferenciát rendeztek, könyves blogger találkozót, kerekasztal beszélgetéseket, és az országos könyvfesztiválon is bemutatkoztak. A médiumok is sokat foglalkoztak ezzel a rendkívülinek számító kezdeményezéssel, amellyel lelkes aktivisták próbálják népszerűsíteni az olvasást. Mára már olajozott gépezetként önállóan működik a játék, nincs szükség a szervezők közbenjárására.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.