- hirdetés -

Városi megemlékezés, Veszíts el egy könyvet 5. születésnap, Berlini napok, kiállítások, sportprogramok

Kossuth szobornál:

A városi megemlékezés március 15-én 14 órakor kezdődik Kossuth Lajos szobránál. A Fabók László vezette Orosházi Fúvószenekar térzenéje után ünnepi beszédet dr. Latorcai János az Országgyűlés alelnöke mond, majd ezt követi a koszorúzás. A várható rossz idő miatt a Táncsics gimnázium műsorát a művelődési központ színháztermében tartják a koszorúzás után.

Művelődési házban:

Az Aradi Camera Club kiállítását március 22-én 17 órától nyitják meg a művelődési házban.

Városi Könyvtárban:

Veszíts el egy könyvet! országos játék ötödik születésnapja alkalmából március 22-én Nagy Könyvelhagyó Napot szerveznek, ennek kapcsán Strandkönyvtár nyílik, országos játékon lehet részt venni értékes nyereményekért, 15 órától az Árpád-kertben közös olvasást és könyvelhagyást szerveznek.

Múzeumban:

A koponyák világa, a különbség csontig hatol című kiállítás március 20-án 17 órától a múzeumban látható, a rasszizmus elleni világnap alkalmából. A kiállítást megnyitja Dr. habil, DLA Kőnig Frigyes egyetemi tanár, rektor, tanszékvezető (Magyar Képzőművészeti Egyetem Művészeti Anatómia Rajzi és Geometriai Tanszék) és Balázs János PhD hallgató (Szegedi Tudományegyetem TTIK Embertani Tanszék).

Jelisztratov Szergej a múzeum vendége március 23-án 11 órától. Az 1970-es években népszerű Utánam, srácok című tévésorozat egykori szereplője ma már snowboardot oktat Ausztriában. Sorozatról, forgatásról, Indiáról, sportról és gyermeklélekről is szó lesz az helyi múzeumban.

Művészetek Házában:

Évfordulós zeneszerzők koncertjét a művészeti iskola március 18-án 18 órától tartja a Művészetek Házában.

Táncsics gimnáziumban:

Berlini Napokat rendeznek a hagyományos német kultúra hete keretében március 20 és 25 között. A programsorozat március 20-án 14.30klor ünnepélyes megnyitóval kezdődik a Táncsics gimnázium aulájában. Többek között a programban szerepelnek nyelvi vetélkedők, valamint vers- és prózamondó verseny is.

Jókai Színházban:

A békéscsabai Jókai Színház programjai itt olvashatók.

Városi Képtárban:

Juhász Nóra, Kanics Márta, Szurdi Kata textilművészek kiállítása március 20-ig megtekinthető a Városi Képtárban. Bővebben itt olvashatsz róla.

Városházi Galériában:

Rokolya Imre amatőr fotós Körösök völgyében című kiállítása április 12-ig látható a Városházi Galériában. Bővebben itt írtunk róla.

Amadeus Kávéházban:

Hegedűs Zsolt festőművész Minden Napok című kiállítása az Amadeus Kávéházban megtekinthető. A kiállításról itt olvashatsz.

Sportprogramok:

Megyei U16-os bajnokság: OMTK 1913 ULE (U16) – Csorvás SK (U16), Orosháza, március 15., 15 óra.

Erőemelés: Nemzetközi Duna Kupa erőemelő verseny, Orosháza, Táncsics-csarnok, március 16. 9.45.

Labdarúgás: Rákóczi Vasas SE – Békéscsaba Máv SE, Rákóczitelep, március 16-án, 13 óra ifi, 15 óra felnőtt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.