- hirdetés -

Idős orosházi férfihoz érkezett időben a segítség.

A biztonságot jelenti a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás az idősek, illetve a fogyatékkel élők számára. A szolgáltatásban részt vevők maguknál hordják a „pánikgombot”, mellyel baj esetén azonnal riaszthatják a gádorosi központot és érkezik a segítség.

283 riasztás futott be tavaly a központba
(archív fotó: Rosta Tibor)

Az orosházi kistérségben működő rendszer már több ember életét mentette meg, a közelmúltban egy idős orosházi kért és kapott segítséget. A kiérkező gondozó súlyos állapotban találta az egyedül élő férfit, akit végül a mentősök láttak el és szállították kórházba. A kistérségi szinten működő szolgálat munkatársai gondoskodtak az üresen maradt ingatlanról, és értesítették a hozzátartozókat is.

– Térségünkben 2007 óta működik az ingyenes szolgáltatás, Orosházán 52 készülék, kistérségi szinten pedig 306 szolgálja a rendszerben lévők biztonságát. Ez az eset is rávilágított arra, hogy milyen hasznos, mennyire szükséges a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, hiszen életet mentett – emelte ki az Orosházi Kistérség Többcélú Társulása elnöke, dr. Dancsó József.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.