- hirdetés -

300 ezer forintot nyert pályázaton az idősek, rászorultak mindennapjait szebbé tevő Segítő Gondoskodás Alapítvány.

A Segítő Gondoskodás Alapítvány idén januártól az Emberi Erőforrások Minisztériuma Esélyegyenlőségi Főosztálya nyilvántartásba vétele alapján közérdekű önkéntes tevékenységet folytat. Célja, hogy a város összes, valamilyen módon rászoruló polgárait ellássa és támogassa intézményi formában. Feladatai között szerepel az orosházi Egységes Szociális Központja keretein belül élő idősek, illetve rászorultak, gondozottak mentális, szociális, pszichés gondozása, ellátásuk szintjének javítása, a dolgozók szakmai továbbképzésének támogatása.

Az alapítvány tavaly az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt működési pályázatán „Platán Családi Nap” elnevezésű projektjével 300 ezer forint támogatást nyert. Az összegből az intézményben élő idős emberek komfortérzetének javítása érdekében 1 klímaberendezést vásároltak. Zsindelytetővel, és örökzöldekkel beépítették a Platán Idősek Otthona első emeleti teraszát, és egy hintaágyat is beszereztek az otthon lakóinak. A projekt összköltségvetése 420 ezer forint, melyből a megítélt támogatás 300 ezer forint, önerő 70 ezer, közérdekű munka 50 ezer forint.

Az alapítvány többek között a következőket is megvalósította az elmúlt évben: eszközök javítása, vásárlása, intézményi hagyományőrző programok támogatása, könyvelői program vásárlása, kirándulások szervezése, támogatása.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.