- hirdetés -

Közel 130 érdeklődőnek ismertették az új támogatási rendszert.

A Nemzetgazdasági Minisztérium munkahelyteremtő beruházási támogatásra írt ki pályázatot, mintegy 10 milliárd forintos keretösszeggel – derült ki azon a munkáltatói fórumon, amit a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja szervezett a művelődési központban február 27-én.

Mintegy 130 orosházi és kistérségbeli érdeklődő előtt dr. Nagy Ágnes igazgató ismertette a kiírás fontosabb adatait. Összegezve lapunknak úgy nyilatkozott, rendkívül kedvező konstrukciót tudnak ajánlani azoknak a munkáltatóknak, akik beruházást hajtanak végre, és vállalják, hogy legalább két munkavállalót foglalkoztatnak teljes munkaidőben, hiszen a megvalósítás helyének függvényében akár 2,5 millió forintig is terjedhet a támogatás egy fő felvételéhez.

Egy másik témában azokhoz szóltak, akik átmeneti likviditási problémákkal küzdenek, nekik munkahely megőrző támogatást tudnak adni. Az is elhangzott, hogy nagyon komoly kedvezmények kötődnek bizonyos hátrányos helyzetű munkavállalói rétegek foglalkoztatásához.

Az érdeklődőket tájékoztatták a lehetőségekről (Fotó: Melega Krisztián)

A beruházásokra a létrehozott új munkahelyek arányában lehet forrásra pályázni, munkahelyenként alaptámogatásként legfeljebb másfél millió forintot, ami a beruházás 60, ill 70%-át fedezi. Gazdasági társaságok, vállalatok, szövetkezetek, egyéni vállalkozások, külföldi székhelyű vállalkozások magyarországi fióktelepei és kereskedelmi képviseletei élhetnek a lehetőséggel, a pályázatokat április 5-ig lehet benyújtani.

A fórumon köszöntőjében dr. Dancsó József polgármester, országgyűlési képviselő a kormány szándékát emelte ki, amellyel a vállalkozókat segíti, a kenyérkeresők számának megőrzése érdekében. Mint mondta, nagy a várakozás az érintettekben, mint a nagyfokú érdeklődés is mutatta.

– Fontos, hogy azon vállalkozások, amelyek munkahelyeket akarnak teremteni, megőrizni, talpon tudjanak maradni addig, ameddig a gazdaságélénkítő program a végső stádiumába ér – nyilatkozta Simonka György országgyűlési képviselő. – Ezek felszíni, tüneti kezelések, a gazdaságélénkítő program akkor fog valójában beérni, amikor a 2014-2020-as időszakban az uniós fejlesztési források beérnek Magyarországra, és aminek 60%-át gazdaságélénkítésre lehet majd használni.

További információ ittitt és itt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.