- hirdetés -

A revizorok Valentin-napon is ellenőriztek, komoly bírságra számíthat a kontár pirotechnikus.

Tavalyhoz hasonlóan idén is aktívan figyelemmel kísérték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi revizorai a Valentin-nappal kapcsolatos szolgáltatásnyújtók és kereskedelmi tevékenységet végzők adózási morálját.

Az ellenőrök több Valentin-napi szolgáltatást is igénybe vettek. A leglátványosabbnak az interneten megrendelt tűzijáték bizonyult. Egy esküvői hirdetőportálon bukkantak rá a NAV munkatársai arra, a magát pirotechnikusként hirdető magánszemélyre, akitől megrendeltek egy tűzijátékot. A férfi elvállalta, hogy 15 ezer forintért, körülbelül 1 perces tűzijátékot rendez. Február 14-én este az revizorok szerelmes párként megjelentek az előre megbeszélt helyen, hogy megtekintsék fényjátékot. A műsor után kifizették a kialkudott összeget, amelyről azonban nyugtát nem, csak további születésnapokra, családi eseményekre szóló „kedvezményes” ajánlatokat kaptak. A tűzijátékkal megörvendeztetett szomszédoknál is nagyobb meglepetés érte a pirotechnikust, amikor az ellenőrök felfedték magukat.

Az ellenőrzéskor kiderült, hogy az önmagát több internetes portálon és saját honlapon is hirdető pirotechnikus adószám kiváltása nélkül, tehát kontárként már több éve végez adóköteles tevékenységet. Az adószám nélkül végzett tevékenységéért komoly mulasztási bírságra is számíthat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.