- hirdetés -

Jelenleg az úgynevezett altalaji munkákat végzik, és a vadnövényzetet irtják. A tervek szerint nyáron birtokba vehetik a labdarúgók az új pályát.

Egy hónapja indultak el a munkálatok az OMTK ULE gyopárosi bázisán. A mostani füves játéktér mögött, az egykori műszaki laktanya hátsó részében alakítanak ki egy nagyméretű műfüves pályát. A Városüzemeltetési Zrt. első körben az úgynevezett altalaji munkákat végzi el, az új pálya területén kiirtják a vadnövényzetet, a bozótokat, és elbontják azokat a dombokat, melyek korábban a hadsereg gyakorlati színteréül szolgáltak – tudtuk meg az ULE elnökétől, Tóth-Kása Sándortól.

A földmunkákat végzik az új műfüves pálya helyén
(Fotó: Vági Kata)

– A városüzemeltetés a pályatükör elkészítéséig végzi a munkákat. Amint ez megvan, a Magyar Aszfalt Kft. veszi át a területet, és megkezdődik a tényleges építés, telepítés több rétegben. A műfüvet a tavasz második felében fektetik le. Az időjárás nagyban befolyásolja a munkát, de úgy gondolom, nyárra mindenképp elkészül az új műfüves nagypálya – emelte ki az egyesület elnöke.

A FIFA licencének megfelelő, nagyméretű pálya épül, körbekerítve, világítással, kapukkal, labdafogó hálóval, kispadokkal.
– A mai modern foci elengedhetetlen része a műfüves pálya. A téli időszakban korán sötétedik, az esti edzéseknek helyet ad majd az új pálya, és kímélni tudjuk a mostani füves pályánkat is, hiszen a műfű kezelése sokkal könnyebb – hangsúlyozta Tóth-Kása Sándor.

Mint ahogy arról korábban már hírt adtunk, az OMTK-ULE 1913 Utánpótlás Labdarúgó Egyesület a társasági adó kedvezményt kihasználva nyert 120 millió forintot, amiből egy 105×68 méteres, nagyméretű műfüves labdarúgópályát építenek a Gyopárosi úti sporttelepen. Komoly szakmai anyaggal pályáztak a 120 millió forintra az MLSZ-hez, és végül a teljes összeget megkapták. Ehhez nagyon fontos volt a városi önrész, a képviselő-testület 36 millió forintos önerőt szavazott meg a beruházáshoz.

Az új műfüves pályát 250 gyermek használja majd rendszeresen, de diák- és felnőtt tömegsport rendezvények is helyet kapnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.