- hirdetés -

Nyolcadik bálját rendezte a Rotary Club Orosháza, aminek díszvendége St. Martin volt. A cél ezúttal is az adománygyűjtés volt a nemes célok érdekében.

A jótékonysági bálat február 2-án tartották a művelődési központ koncerttermében, ahol 130 vendég bálozott kora estétől hajnalig. Az orosházi rotarysta tagok és barátaik mellett a szentesi klub néhány tagja is jelen volt.

A pohárköszöntőt dr. Dancsó József polgármester mondta. Kiemelte, hogy a Rotary tagjai mindig is híresek voltak az összefogásról és az adományozásról.
– Egymás megbecsülése és a közös gondolkodás vezetett el odáig, hogy a Rotary Club Orosháza mára a város egyik meghatározó civil szervezete lett, rengeteg városi programot szervezett és jótékony célú kezdeményezést karolt fel. Bízom benne, hogy ez az összetartás továbbra is megmarad – fogalmazott a városvezető.

A Rotary Club fő célkitűzése az adományozás, így minden évben kijelölnek maguknak több elérendő célt. 2012-ben többek között a Vadvirág Esély Klub gyermekeinek biztosították a színkottás zeneoktatás eszközeit. A fogyatékkal élő fiatalok az elmúlt hónapokban ezen hangszerek segítségével tanultak zenélni. Tudásukat be is mutatták a bálon, amiért bezsebelhették a vastapsot.

A Vadvirág Esély Klub fiataljai a Rotarytól kapott hangszereken játszottak
(klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián

A klub tavaly a Megelőzés Napján a már hagyományosnak számító baleseti szimulációt is megszervezte a középiskolás fiataloknak. Kiadták az Orosháza Madártávlatból című naptárat is, amely rekordszámban, 1200 példányban kelt el.
– Az utóbbi évek legnagyobb projektje idén valósul meg Tapintható Láthatatlan címmel. Egy bronzból készült domborművön a vakok és gyengénlátók számára mutatjuk meg a belváros nevezetességeit. Ezt az alkotást az orosházi Bánfi Gábor szobrász- és restaurátor művész készíti majd el és az új főtéren kap helyet – mondta Polyák János, a klub elnöke. A makett 3,5 millió forintba kerül, amihez 1 milliót az orosházi Rotary Club adott. Az összeg már össze is gyűlt, az alkotást a tervek szerint a nyár elején avatják fel.

Az est díszvendége St. Martin előadóművész, zeneszerző volt, aki természetesen zenélt is a közönségnek.
– Rendszeresen jótékonykodom, de megválogatom, hova megyek el. Mindig megnézem ki a felkérő, hisz tudnom kell, hogy mennyire legális a rendezvény, és hogy mennyire kerül a helyére a befolyt összeg. A Rotary azonban egy olyan név, ami már magában biztosíték arra, hogy a felajánlás célba talál, ezért fogadtam el a meghívást Orosházára – fogalmazott St. Martin. Hozzátette, hogy a 20. albuma kiváló fogadtatásra talált a közönségnél, és már gondolkodik az újabb lemezén.

Az est folyamán fellépett még a Megasztárból ismert orosházi Bakos Bettina, és az X-Faktorban szerencsét próbáló békési Csordás Ákos is

Az összejövetel fő célja a III. Rotary Gyermektábor anyagi alapjainak a megteremtése volt. Tavaly 45 rászoruló gyermek táborozott náluk, a cél idén is hasonló. A bálozók adományukkal – amely idén is meghaladta a félmillió forintot – ennek megvalósulását támogatták.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.