- hirdetés -

Budapesten, az ESMTK birkózócsarnokában rendezték meg a Diák és Serdülő Szabadfogású Csapatbajnokságot.

A 10-13 éves gyermekek szombati versenyére 14 csapat nevezett, melyeket két négyes és két hármas csoportba osztottak. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub, mint tavalyi negyedik helyezett, kiemelt helyről várhatta a sorsolást, és végül az egyik hármas csoportba került a Dunaferr és VASAS csapatai mellé. A fiúk könnyen vették az akadályt, mindkét csapatot magabiztosan verték, így csoportelsőként kerültek a legjobb négy közé. Az orosházi klub beszámolójából kiderült, a legjobb négy között már nem tudtak érvényesülni, az ESMTK, a Dorog és a Cegléd csapatától is vereséget szenvedtek, és újra a negyedik helyet szerezték meg ebben a korosztályban.

Csoportmeccsek:
Orosháza – Dunaferr 40-4
Orosháza – VASAS 32-13

I.-IV. helyért:
Orosháza – Cegléd 14-30
Orosháza – Dorog 19-25
Orosháza – ESMTK 16-28.

Az orosházi csapat tagjai: Lakatos Krisztofer, Lakatos Angeló, Jochim Márk, Nagy Ferenc, Kovács Martin, Zsótér Ádám, Piti Ádám, Pető Dávid, Szél Anna, Csőke Bence, Zimányi József, Bella Szabolcs, Csatlós Martin, Garami Erik. Felkészítő edzők: Kiss István, ifj. Jeszenszky László.

Izgalmas csaták a serdülőknél

Vasárnap a serdülőkorosztály vette birtokba a szőnyeget. 16 csapat érkezett a viadalra, és itt is kiemeltként várhatta a sorsolást a Spartacus. A mieink Túrkeve és Törökszentmiklós csapata mellé megkapták a végső győzelemre is esélyes Dorog együttesét. A papírforma beigazolódott, míg az első két csapaton magabiztosan túlléptek a fiúk, addig a Dorog csapatától sajnos vereséget szenvedtek. Csoport másodikként a VASAS, az ESMTK és a Kecskemét csapataival mérkőzhettek az V.-VIII. helyekért. Itt is izgalmas, nagy csaták alakultak ki, melyek végén hatodikként zárt az orosházi klub.

Csoportmeccsek:
Orosháza – Dorog 10-30
Orosháza – Túrkeve 36-4
Orosháza – Törökszentmiklós 38-1
V.-VIII. helyért:
Orosháza – Kecskemét 27-13
Orosháza – VASAS 18-22
Orosháza – ESMTK 20-18.

A hatodik helyezett orosházi csapat tagjai: Rácz Richárd, Varjú Benjámin, Bojtor Gellért, Varga Norbert, Balogh Zoltán, Villim István, Halupa József, Mentényi Miklós, Bakk Norbert, Debreczeni István.
Felkészítő edző: Ifj. Jeszenszky László.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.