- hirdetés -

Jól szerepeltek az orosházi sportolók az asztalitenisz utánpótlás Budapest Bajnokságon, több korcsoportban is asztalhoz álltak.

A legfiatalabb U11 korcsoportban a rutinszerzés céljából elindított három ASE játékos közül Nyári Viktória és Becsei Réka csoportjából veretlenül továbblépett, és a legjobb 16 közé jutva teljesítette az elvárásokat. A serdülő párosok versenyében Fehér Zsófia állandó páros társával Nagypál Mártával /Jászkun Volán Szolnok/ az elődöntőig jutott, ahol némi meglepetésre 3-1 arányban vereséget szenvedtek az esélytelenebb Szalai, Molnár duótó,l és így a bronzérmet szerezték meg.

Az egyesek során Benkő Anett és Séllei Anett a selejtezőből veretlenül került a főtáblára, ahol az első fordulóból már nem sikerült továbblépniük. Fehér Zsófia a verseny második kiemeltjeként az első fordulóban 4-0 arányban nyert Drabant /KTE/ ellen, majd a nyolc közé jutásért váratlanul kikapott az egri Bérestől, pedig a sorsolás alapján a szakvezetés a döntőbe várta.

Az ifjúságiak páros mezőnyében a még serdülőkorú Fehér, Nagypál páros javuló teljesítménnyel az elődöntőig jutott, így bronzérmet szereztek. Balogh Klaudia új páros partnerével a szekszárdi Fuderer Dalmával a négy közé jutásért nagy mérkőzésen 3-2 arányban kapott ki az európai ranglista hetedik helyezett Bálint Bernadett /CSM Arad/ és Ripp Adrienn /Mohácsi TE/ kettőstől, így az ötödik helyen végeztek.

Az egyéni versenyben Fehér Zsófia a selejtezőt veretlenül játszotta végig és a főtáblán 4-3 arányban kikapott a Postás versenyzőjétől Petőcztől. Balogh Klaudia a ranglista alapján az 5-8. helyen volt kiemelve. A várakozásnak megfelelően Endrődi /Soltvadkert/, Tarsoly /DABE/ legyőzése után a négy közé jutásért óriási küzdelemben, 4-3 arányban diadalmaskodott Számely Anna /Statisztika / ellen, így bronzérmes lett, mert Bálint /CSM Arad/ legyőzésére nem volt esélye.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.