- hirdetés -

Az OMTK-ULE 1913 Utánpótlás Labdarúgó Egyesület U-13 korosztályú labdarúgói a hét végén a fővárosba utaztak, ahol meglátogatták a Ferencváros stadionját, majd az újpesti fiatalokkal játszottak edzőmérkőzést.

Felejthetetlen élményekkel gazdagodtak a gyerekek. Edzőjük, Boér Gábor elmondta, a nap végére sok orosházi gyerek érezte úgy, hogy a viharsarki városból sok munkával, következetes felkészüléssel el lehet jutni a legnevesebb klubokhoz. Erre példa a fiatalok előtt edzőjük pályafutása is, hiszen Boér Gábor 4 éven át volt az Újpest NB I- es focistája. Ott ismerte meg a profizmust, a klubhűséget, a nagy csapathoz való tartozást – olvasható a klubtól kapott beszámolóban.

Az orosháziak a Ferencváros stadionját, klubházát és a múzeumát is meglátogatták. Maradandó élményt jelentett nekik, hogy Magyarország legismertebb sztárcsapatának az otthonában úgy fogadták őket, mintha ők is a klub korosztályos focistái lennének.
— A srácoknak nagy megtiszteltetés volt, hogy az Újpest utánpótlás csapatával játszhattak. Példát láttak arra, hogy ilyen fiatalon milyen elkötelezettek azok a gyerekek klubjuk iránt. Szerintem ez pozitív példa lett számukra is. Mi nagy kerettel utaztunk a fővárosba, a 25 gyerekből valamennyi játéklehetőséghez jutott. Nagyon jó a csapatszellem, a srácok barátként és sporttársként is tekintenek egymásra, ami az eredményesség meghatározója hosszabb távon. Most, ebben a korban viszont a szereplési lehetőség a legfontosabb valamennyi tanítványomnak – mondta az edző.

A gyerekek a Fradi stadionban is jártak (Fotó: egyesület)

Megtudtuk, az orosházi focisták nem kerültek alárendelt helyzetbe az edzőmérkőzés során. Háromszor harminc percet játszottak, változó összeállítással léptek pályára. Két nyert és egy vesztes félóra lett a végeredmény.

Az orosháziaik az újpestiek stadionjában is szétnéztek a nap végén. Napjaink egyik legmodernebb magyar sportcentumában felfedezték edzőjük, Boér Gábor tablóját és egykori csapatát. A motiváció ezzel vált teljessé egy fárasztó, de sok élményt nyújtó nap végén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.