- hirdetés -

Az OROSházaGLAS Kft. eddig legnehezebb évét zárta. A megtorpant építőipar miatt az orosházi cég Európán kívül is keres új piacokat.

A város legnagyobb adózóit látta vendégül dr. Dancsó József polgármester januárban. A síküvegfeldolgozással foglalkozó nagymúltú cég ügyvezető igazgatóját, Pálfai Tamást kérdeztük.

– Milyen volt az OROSházaGLAS tavalyi éve?

Pálfai Tamás

– Nagyon nehéz, a cég legnehezebb évét zártuk 2012-ben. Ugyan 2 milliárd fölött volt az árbevételünk, de sajnos nem úgy sikerült az év, ahogyan terveztük és szerettük volna. Nagyon jól sikerült azonban a negyedik negyedévünk, elindultunk kifelé a gödörből.

– Mi volt az oka, hogy nehéz volt 2012?

– Elsősorban az építőipar. A magyar építőipar megtorpant, óriási a körbetartozás. Ez is gondot okoz, de elsősorban az a probléma, hogy 2012-ben nem voltak olyan jelentős beruházások, ahová nagyobb mennyiségű üveget kellett volna szállítani. Ezért kénytelenek voltunk egy kicsit körülnézni Európában, sőt Európán kívül is. Megpróbálunk máshol érvényesülni, piacot találni, ez nem könnyű és munkaigényes tevékenység, de bízom abban, hogy nem csak Magyarországon, hanem külföldön is találunk idén új piacokat.

– Az idei évre milyen kilátásaik vannak?

– 2013 első negyedévére a kapacitásunk igen jelentős része már le van kötve. Idén már egy elfogadható, jó évet várunk.

– Mennyi embernek ad munkát a cég?

– 160 fő körül van a létszámunk. A megrendelésektől függően tervezzük az idei évre, hogy több 10 fővel emeljük a létszámot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.