- hirdetés -

Futás, lépcsőzés, erősítés – készülnek a versenyekre az orosházi klubnál. A 2013-as cél a dobogón maradni az országos egyesületi rangsorban.

A tavalyi utolsó megmérettetés, a decemberi serdülő magyar bajnokság után mindössze két hét pihenőt kaptak az Orosházi Spartacus Birkózó Klub versenyzői, így még 2012-ben megkezdték a felkészülést az idei szezonra. Hétvégén már csapatbajnokságon bizonyíthatnak a fiatalok. Szél Attila elnököt kérdeztük a felkészülésről, tervekről.

– Decemberben elindult már az alapozás, közvetlenül a karácsonyi bejgli után elkezdődött a munka birkózóinknak. Vegyes feladatok vannak: futás, lépcsőzés a felüljárón, a teremben pedig erősítés, technika. Négy korcsoportnak tartunk edzéseket, a hétvégén az utánpótlás csapatbajnoksággal kezdjük a szezont – emelte ki a klubelnök.

Több mint 60 versenyen indult 2012-ben az Orosházi Spartacus Birkózó Klub, és a harmadik helyen zárt az országos egyesületi rangsorban. A sportolók 94 arany-, 70 ezüst- és 85 bronzérmet szereztek. A cél idén is a dobogón maradni.
– Harmadik alkalommal szereztük meg tavaly a harmadik helyet az országos rangsorban. Ezt szeretnénk elérni az idei esztendőben is. Nagyon sok gyermek készül nálunk, bízunk abban, hogy a fiatalok jól veszik majd az akadályokat – tette hozzá Szél Attila.

A korábbi évzárón elhangzott, a Spartacusnál 69 alapversenyző van, a terembe 105 gyermek jár. Emellett óvodákban, általános iskolákban is tartanak edzéseket, így mintegy 180-200 gyermek sportol a klubnál heti rendszerességgel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.