- hirdetés -

Sikeres évet zárt az Orosházi Toldi SE, és az idei esztendőben is komoly versenyek várnak erőemelőinkre. Két új versenyzőt igazolt a klub.

Hazai és nemzetközi versenyeken is bizonyítottak az Orosházi Toldi SE sportolói 2012-ben. Az érmek és csúcsok mellett Szabó Ágnes kijutott a 2013-as Világjátékokra, ott lehet az olimpiai játékok programjában nem szereplő sportágak legnagyobb világversenyén. Musztafa Imre elnököt kértük értékelésre.

Imre Daniella bronzérmet szerzett (archív fotó: Rajki Judit)

– 2012-ben valóban erőn felül teljesítettünk, szép eredményekkel zárt a klub. Nagy öröm, hogy nemcsak a felnőttek között hoztuk a jó eredményeket, a fiatalok is sikeresek voltak. Imre Daniella világbajnoki bronzérmet szerzett, Haklik Dorottya negyedik lett az ifjúság vébén, Takács Ákos pedig új országos csúcsokat állított fel, felnőtt magyar bajnokságot nyert. Szabó Ágnes kijutott a 2013-as The World Gamesre, és egyedüli magyar erőemelőként vehet részt a világversenyen, melyet a kolumbiai Caliban rendeznek.

Milyen évre számít 2013-ban?

– Komoly versenyek elé nézünk idén is. Március 16-án, Orosházán rendezzük meg a hét ország versenyzőit felvonultató nemzetközi Duna-kupát. Két héttel később lesz az Ifjúsági, Junior Európa-bajnokság Prágában, majd a fekvenyomó diákolimpia országos döntőjének szintén városunk ad otthont. Május 7-én Pilsenben rendezik a felnőtt Eb-t, május végén pedig a fekvenyomó világbajnokságra utazunk. Sűrű programunk lesz, Szabó Ági július 28-a és augusztus 12-e között versenyez Kolumbiában.

Feladat van bőven, és bővült a sportolók köre is.

– Az Orosházi Toldi SE leigazolta a Székesfehérvári József Attila Kollégium (JAK SE) két junior versenyzőjét, a 74 kg-os Róka Tamást és a 93 kg-os Szabó Árpádot. Mindketten junior magyar bajnokok. Így most már a férficsapatunk is megerősödött. Ha a sérülések elkerülnek minket, akkor jó év vár ránk. Nagyon erős mezőnyben kell helytállniuk versenyzőinknek, hiszen 117 tagországa van már a nemzetközi szövetségnek, az IPF-nek – emelte ki Musztafa Imre.

A Magyar Erőemelő Szövetség 2012-ben is elkészítette az év legjobbjainak listáját. Az év erőemelője és fekvenyomója címet is Szabó Ágnes kapta. Az erőemelésen belül Imre Daniella második, Haklik Dorottya a harmadik helyen végzett. A kluboknál az Orosházi Toldi SE az első helyet szerezte meg, fekvenyomásban a második helyen zárt. A legeredményesebb edző 2012-ben Musztafa Imre lett.

Készült egy összesítés a toldisok országos erőemelő csúcsairól a súlycsoport változtatás óta. A listát megtaláljátok az orosházi klub honlapján, ide kattintva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.