- hirdetés -

Mindkét orosházi csapat dobogóra állt a Csanádapácán rendezett tornán.

A bajnokság szünetében sem pihennek az orosházi női focicsapatok. Szerte a megyében egyre-másra rendezik a különböző felkészülési tornákat, ők pedig mennek, ahová tudnak. A legutóbbi, Csanádapácán megrendezett tornán résztvevő nyolc csapat közt ott volt mindkét orosházi gárda és ha már ott voltak, dobogóra is állt mindkettő.

A nyolc csapatot két négyes csoportra osztották a szervezők. A két orosházi csapat a „B” jelű négyesbe került a Kaszaper és a Pusztaföldvár társaságában. A másik csoportban kezdett a két nagy rivális, a békéscsabai Wanted és a vendéglátó Csanádapáca, valamint a Battonya és a Nagybánhegyes.

A „B” csoport első összecsapásán került sor az orosházi rangadóra, mely ezúttal az Oroslány NLSE sikerét hozta a Szentetornyai Amazonok ellen, 1–0 arányban. Az „oroslányok” megnyerték a kaszaperiek elleni meccset is, majd meglepetésre kikaptak a földváriaktól. Ugyancsak 6 ponttal zárta a csoportkört az Amazonok gárdája, de az egymás elleni eredmény miatt az Oroslány vívhatta a döntőt a másik négyes győztesével, a házigazda Csanádapáca csapatával. A szentetornyai lányok a csabaiakkal játszhattak a bronzért.

Nagy küzdelmet és 0–0-ás döntetlent hozott a harmadik helyért játszott meccs. A hetes rúgásoknál az Amazonok voltak higgadtabbak és így a harmadik helyen zártak. A döntőben jó játékkal kezdtek az orosházi csajok. Vezettek is 1–0-ra, de egy szilveszteri összeállításba illő potyagóllal egyenlítettek a vendéglátók. Ezután már semmi sem sikerült Gila László tanítványainak, a hazaiak pedig kihasználták a lélektani előnyt és rúgtak még kettőt.

A helyosztók eredményei:

3. helyért: Wanted (Békéscsaba) – Szentetornyai Amazonok : 0–0 (hetesekkel 1–2)
1. helyért Csanádapáca – Oroslány NLSE: 3–1

A torna végeredménye:

1. Csanádapáca
2. ONLSE
3. Szentetornyai Amazonok
4. Wanted
5. Battonya
6. Pusztaföldvár
7.Kaszaper
8. Nagybánhegyes

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.