- hirdetés -

Országra szóló sikert ért el az orosházi női futsal csapat.

Az OMTK-ULE NB II-es bajnokságban szereplő női futsal csapata ezúttal a SOCCA elnevezésű műfüves országos tornán próbálta ki tehetségét, szenzációs sikerrel. Március 15-én rendezték meg Budapesten a Socca Hungary által első alkalommal megszervezett Dorina női kupát, amely egyben az újonnan megalakuló női Socca nemzeti csapat válogatója is volt. A szövetségi kapitány, Fekete Róbert is árgus szemekkel figyelte a játékosok egész napi teljesítményét. Ennek megfelelően nagyon magas színvonalú mezőny gyűlt össze, több válogatott, NB I-es játékossal. A 20 résztvevő csapatot négy csoportba sorsolták. A csoportból összesen nyolc csapat jutott tovább, innentől egyenes kieséses rendszerben folytak a küzdelmek a döntőig. Az orosházi lányok végigmeneteltek a nap folyamán, majd a döntőben 1-1-es döntetlen után a rávezetéses büntetőkkel megnyerték a kupát.

– Az 5+1 játékrendszer, valamint az 5-ös labda és a műfüves pálya sem tudott rajtunk kifogni ezen a napon. A csapat egészen elképesztő teljesítményt nyújtva egy nagyon erős csoportból továbbjutva került a legjobb nyolc csapat közé. A legjobb nyolc között a Tolna NB1-es futsal játékosait is soraiban tudó Sólyom és Társai csapatával találkoztunk, ahol kétgólos hátrányból álltunk fel, majd a 2-2-es döntetlent követően a rávezetéses büntetőkkel megnyertük a találkozót. A bravúrnak azonban itt még nem volt vége. A legjobb négy között aztán a korábbi futsal válogatottakat is soraiban tudó Hungarikum Team volt az ellenfelünk, akiktől a csoportkörben ugyan vereséget szenvedtünk, azonban a stabil és határozott játékunknak köszönhetően 2-1-es győzelmet arattunk. A döntőben a Környe SE következett, akik ellen bár sikerült megszerezni a vezetést, nem sokkal a mérkőzés vége előtt kiegyenlítettek, így ismét rávezetéses büntetők következtek. Győző Tamara egész napi parádés teljesítményére tette fel a koronát, és végül az ő védéseinek, valamint az értékesített két büntetőnknek köszönhetően elnyertük a legjobbnak járó trófeát! A torna gólkirálynői címe is személyemben Orosházára került. Elmondhatatlanul boldogok vagyunk, megérdemelte már a csapat ezt a sikert. Azt, hogy ezt egy ilyen tornán, ilyen nagyszerű ellenfelek ellen sikerült elérni, különösen nagy dolognak tartom. Biztos vagyok benne, hogy ezt a napot nem fogjuk elfelejteni egyhamar – értékelte a lányok szereplését a csapatkapitány, Petri-Szabó Tünde Imola.

Petri-Szabó Tünde Imola, a torna gólkirálya (fotó: egyesület)

Pardi László, a csapat edzője: A lányok meg szerették volna mérettetni magukat egy ilyen nívós tornán, ami válogató is egyben. Tisztában voltunk vele, hogy nehéz lesz továbbjutni a csoportból, viszont nagyon bíztunk benne. A csoportunkban a sok döntetlen és az egyik rivális legyőzése után már a továbbjutást kiharcoltuk. A legjobb nyolc között szinte minden csapatban NBI-es játékosokkal felálló ellenfelek jöttek szembe. Egész nap nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. Védekezésünk nagyon jól működött az egész tornán. Támadásban is jól működtünk, minden mérkőzésen voltak kimagasló teljesítmények, amivel mérkőzésben tudtunk maradni vagy eldöntöttük a továbbjutást. A torna megnyerése óriási eredmény a lányoktól, ez egy bizonyíték, hogy jó úton járunk a jövőre nézve. Gratulálok a lányoknak az egész napos teljesítményért.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.