- hirdetés -

A 60 ezer lélekszámú orosházi kistérség társulása az átalakulás mellett döntött.

Jelentős változásokat hozott 2013 a kistérségi társulások életében, mert érvényét vesztette a társulások működését szabályozó törvény. Több társulás megszűnt 2012. december 31-ével, ám az Orosházi Kistérség Többcélú Társulása az átalakulás mellett döntött. – A társulás legutóbbi ülésén úgy határozott, hogy a munkaszervezet januártól beolvad az orosházi polgármesteri hivatalba. Eddig ellátott feladatait, azaz a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást, az orvosi ügyeletet, a családsegítést és gyermekjóléti szolgálatot, továbbra is kistérségi formában látja el a társulás – tudtuk meg a szervezet elnökétől.

Riasztás érkezett a jelzőrendszeren keresztül (Archív fotó: Rosta Tibor)

Dr. Dancsó József elmondta, valamennyi tagtelepülés vezetője amellett tette le voksát a tavalyi tanácskozáson, hogy fenntartsák a társulást. – A szervezetben maradt a járási szempontból Békéscsabához tartozó Csorvás és Gerendás is, sőt egy újabb település, a Csongrád megyei Árpádhalom is csatlakozott január 1-jétől az orosházi szervezethez. A társulási forma fenntartásával, működtetésével a feladatellátásban nem lesz változás, változatlanul folynak a munkálatok – mondta Dancsó.

A kistérség munkaszervezet egyelőre még a régi helyén található, ám heteken belül a polgármesteri hivatal Szabadság téri épületébe költöznek át, a munkaszervezet néhány tagja itt dolgozik tovább, mások pedig a családsegítőnél. – A kistérségi iroda működésére tavaly év végig állami normatívát kapott, ezzel idén már nem számolhat. A társulás tagjai vállalták, hogy állják a kistérségi munkatársak munkabérét, ez alapján állapítottuk meg a tagdíjakat. A díjak mértéke nem emelkedett, mert több megtakarítási lépést is tettünk – mondta el az elnök, aki elégedett volt a kistérség tavalyi évi működésével, úgy fogalmazott, konstruktív és eredményes évet zárt a 60 ezer lélekszámú kistérség.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.