- hirdetés -

Az OMTK-ULE 1913 Utánpótlás Labdarúgó Egyesület 120 millió forintból műfüves nagypályát építhet Gyopárosfürdőn. 250 gyerek sportolhat jobb körülmények között.

Az Extrém park építése után újabb sportpálya megvalósulását jelentették be sajtótájékoztatón péntek reggel a városházán. A labdarúgó utánpótlás egyesület a társasági adó kedvezményt kihasználva nyert 120 millió forintot, amiből egy 105×68 méteres, nagyméretű műfüves labdarúgópályát építenek a Gyopárosi úti sporttelepen. Így a Táncsics iskola és az Eötvös iskola műfüves kispályái mellett egy szabvány méretű nagypálya is lesz a városban.

 Beszállt a város

– Orosházán nem csak a versenysportban, hanem az utánpótlás terén is komoly sportélet van. Ezért hosszútávon fontos, hogy rendelkezzünk azon eszközökkel és létesítményekkel, amik az értelmes szabadidő eltöltésére alkalmasak – mondta dr. Dancsó József polgármester. Hozzátette, hogy a kormány korábbi döntése értelmében a látványsportágaknál a cégeknek lehetőségük van a társasági nyereségadót a sportegyesületeknek átutalni.

Most már nem csak kispályán lesz műfüves játéktér (Archív fotó: Lénárt Ferenc)

– Orosházán ez 2011-ben és 2012-ben is rendkívül sikeres volt, így most már nem csak az eszközökben, hanem a létesítmények bővítésében is előrelépés tapasztalható. A képviselő-testület 36 millió forintos önerőt szavazott meg a beruházáshoz – tette hozzá a városvezető.

250 gyerek sportolhat az új pályán

Az OMTK ULE elnöke szerint ezzel a beruházással nagy lehetőséghez jut az orosházi labdarúgás.
– Komoly szakmai anyaggal pályáztunk 120 millió forintra az MLSZ-hez, és végül a teljes összeget megkaptuk. Ehhez nagyon fontos volt a városi önrész, hiszen az egyesület ezt egyedül nem tudta volna előteremteni – mondta Tóth-Kása Sándor.

Elhangzott, hogy a közbeszerzési eljáráson meghívásos pályázatot hirdettek, aminek fő szempontja a gazdaságos kivitelezés volt. Ezen a Magyar Aszfalt Kft adta a legjobb ajánlatot, így ők építhetik meg a pályát. Az alapozó munkákat azonban az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt végzi majd. Az építkezés az időjárástól függően hamarosan elkezdődik, és ha minden jól halad, akkor idén nyáron át is adják a pályát.

– Az új műfüves pályát 250 gyerek használja majd rendszeresen, de mellettük a diák- és felnőtt tömegsport rendezvények is helyet kapnak majd rajta. A pályához világítás is készül, így a 4 x 2000 W teljesítményű lámpák fénye mellett sötétedés után is lehet majd sportolni. Ezzel bővül a sportolási lehetőség, és hosszabb távon az Alföld Gyöngye Hotel is vendégforgalma is megnőhet, ha különböző csapatok itt tartják az edzőtáboraikat – fogalmazott az egyesület elnöke..

Megtudtuk, hogy az új pálya a mostani füves játéktér mögött, az egykori műszaki laktanya hátsó részében lesz. A kivitelezéshez jelentős terepmunkákat is kell majd végezni. A klub a későbbieknek tovább kívánja fejleszteni a komplexumot, öltöző konténereket és mobil lelátókat szeretnének beszerezni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.