- hirdetés -

A 2012/2013-as bajnoki szezonra egy-egy csapatot indított az orosházi asztalitenisz egyesület az NB I/A-ban és az NB I/B-ben.

Az Asztalitenisz Sportegyesület Orosháza a mostani bajnokságra nem nevezte csapatát az EXTRA Liga küzdelmeire. Az okokról itt olvashattok. Két csapatot indítottak a bajnokságra, így városunkat egy NB I/A és egy NB I/B osztályú együttes képviseli.

Az NB I/A osztályú csapat a várakozást felülmúlva az éllovastól két pontra lemaradva várja a tavaszi folytatást. Szabó Mariann 62,5, Balogh Klaudia 54,16, Fehér Zsófia 37,5, Czvalinga Dóra 33,33 százalékos teljesítménye biztató a tavaszi szezonra – kezdte értékelését Bogdánffy Csaba vezetőedző.
– A párosok átlagteljesítménye 58 százalék, ami megfelel a korábbi éveknek. Örvendetes, hogy az ifi- és serdülőkorú Balogh Klaudia – Fehér Zsófia párosunk veretlen maradt, ugyanakkor a szűkös játékoskeret miatt a második párosunk eredményesebbé tételére nem sok lehetőségünk adódott. Az őszi szezon során egy-egy alkalommal kapott játéklehetőséget Andrási Kinga és Csáki Rita. A játékoskeret bővítésére az utolsó forduló előtt igazoltuk le a csapat nélküli Csáki Ritát, aki erőssége lehet együttesünknek – emelte ki Bogdánffy Csaba.

Az NB I/B osztályban az orosházi csapat egy győzelemmel és két döntetlennel a tizedik helyen végzett Andrási Kinga 81,25 és Fórizs Dorottya 62,5 százalékos teljesítményével.
– Mellettük az újonc korcsoportú Benkő Anett és Séllei Anett csak esetenként tudott eredményt pozitívan befolyásoló teljesítményt nyújtani, ami nem a játéktudásuk, hanem a hiányzó versenyrutin következménye, hiszen mindketten még újonc korcsoportúak. A 66 százalékos Andrási – Fórizs páros mellett másik egységünk sajnos csak egy találkozón volt eredményes. Külön elismerést érdemel féléves teljesítményéért az érettségire és felvételire készülő Andrási Kinga és az egyetemi tanulmányai mellett sportoló Fórizs Dorottya – tette hozzá az ASE Orosháza vezetőedzője.

Országos ranglista helyezések:
Csáki Rita felnőtt 18.
Fehér Zsófia felnőtt 42., ifi 18., serdülő 5.
Balogh Klaudia felnőtt 48., ifi 14.
Andrási Kinga felnőtt 44.
Szabó Mariann felnőtt 48.
Czvalinga Dóra ifi 24., serdülő 10.
Benkő Anett újonc 12.
Séllei Anett újonc 17.
Becsei Réka újonc 38.

2013. évi induló ranglista helyezések:
újonc: Becsei Réka 23.
serdülő: Fehér Zsófia 3.
ifjúsági: Balogh Klaudia 5., Fehér Zsófia 9., Czvalinga Dóra 15.

Balogh Klaudia és Fehér Zsófia a Héraklész-keret mellett tagja lett az utánpótlás-válogatottnak. Mindketten jó eséllyel pályázhatnak csapattagságra az utánpótlás Európa-bajnokságra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.