- hirdetés -

A város iskoláiban működő énekkarok közös karácsonyi hangversenyen léptek fel.A Kicsinyek kórusa, a Székács evangélikus iskola kórusa, a református iskola kórusa, a Kodály kórus és a Táncsics gimnázium kórusa karácsonyi műsorát az adventi gyertyagyújtások alkalmával már többen hallhatták, ezért a közönség soraiban sokaknak ismerősen csengett egy-egy dal december 17-én este a művelődési házban.

A hangverseny a Starlet meglepetésműsorával indult. Őket követte a Kicsinyek kórusa, amelyben a Vörösmarty iskola és a művészeti iskola növendékei énekelnek. A Kardosné Bánhidi Éva vezényelte énekkar műsoránál közreműködött a fuvola kamara csoport, zongorán kísért Szénási Anikó. Műsorukban hallhattunk a karácsony örömteli hangulatáról, Rudolfról, a piros orrú rénszarvasról szóló dalt, és hócsatára is hívták a közönséget.

A Székács evangélikus iskola kamarakórusának karácsonyi dalai között bibliai idézetek hangzottak el. A Domjánné Szólik Anikó irányította kórus énekeit, a református iskola gyermekkórusának műsora követte. Az énekkar Verasztóné Kiss Gabriella vezényletével énekelt, a dalokat Verasztó Ervin kísérte zongorán.

A Kodály Zoltán Gyermekkórust Szénási Anikó kísérte zongorán, majd Kardos Gergely fuvolaszólót játszott. A Makó Ildikó vezette énekkar a Varázsfuvola című opera részleteivel zárták műsorukat. A hangversenyen utolsóként a Táncsics kórus lépett fel, akik első daluk éneklése közben vonultak a színpadra. A Pörneki Attila karnagy vezényelte kórus dalait Pörnekiné Csige Eleonóra kísérte zongorán.

A koncert karnagyai, közreműködői és felkészítő tanárai munkáját ajándékkal köszönte meg Zalai Mihály alpolgármester és Pusztai Lajos a művelődési ház igazgatója. Az est végén mind az öt kórus színpadra állt, és közösen elénekelték a Csendes éjt Pörneki Attila vezényletével.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.