- hirdetés -

Több mint 60 versenyen indult idén az Orosházi Spartacus Birkózó Klub, és a harmadik helyen zárt az országos egyesületi rangsorban.

Szombat este tartotta évzáróját az Orosházi Spartacus Birkózó Klub az Október 6. utcai birkózóteremben. Versenyzők és szüleik, edzők, egyesületi és szövetségi vezetők, a támogatók képviselői gyűltek össze, és idézték fel az idei év legfontosabb, legemlékezetesebb momentumait.

Elsőként Szél Attila klubelnök köszöntötte a megjelenteket, és ismertette a legfőbb adatokat a 2012-es versenyszezonról. Dr. Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke elismeréssel szólt az orosházi birkózók eredményeiről, kiemelve, hogy mindig jó szívvel jön városunkba. Zalai Mihály alpolgármester szintén köszöntötte a résztvevőket, és köszönte meg az edzők, versenyzők munkáját.

94 arany, 70 ezüst, 85 bronz

Sikeres évet zár az Orosházi Spartacus Birkózó Klub. Több mint 60 versenyen vettek részt a sportolók – tudtuk meg Szél Attila elnöktől.

Rengeteg munka az érmek mögött

– 164 alkalommal jutottunk döntőbe az elmúlt évben, és 94-szer győztesen hagytuk el a szőnyeget. Versenyzőink 70 ezüst- és 85 bronzérmet szereztek, a 12 negyedik és 54 ötödik hely is mutatja, van bennünk tartalék. 69 alapversenyzőnk van, a terembe 105 gyermek jár, de mellette óvodákban, általános iskolákban is tartunk edzéseket, így mintegy 180-200 gyermek sportol nálunk heti rendszerességgel – emelte ki a klubelnök.

A Spartacus a diák csapatbajnokságon kötöttfogásban a 6., szabadfogásban a 4. helyen végzett, a serdülő csb-n ezüstérmet szereztek kötött- és szabadfogásban is. Az utánpótlás csapatbajnokság keretében kötöttfogásban 8., szabadfogásban 11. helyen zártak, míg a felnőttcsapat a kilencedik lett az NB II-ben.
– Az eredményeket összesítve klubunk – immár harmadik alkalommal – a harmadik helyen zárt az országos egyesületi rangsorban. Ott vagyunk a magyarországi birkózás élmezőnyében, és Németh Éva nemzetközi versenyeken is érmeket szerzett. Rengeteg munka van az eredmények mögött gyermekek és edzők részéről egyaránt, és köszönjük támogatóinknak is, hogy segítik munkánkat – tette hozzá a klubelnök.

Bizonyítani nemzetközi szőnyegen is

Megtudtuk, két hét pihenőt kapnak a birkózók. Ahogy Szél Attila fogalmazott, szilveszterkor már izomlázzal indulhatnak búcsúztatni az évet, hiszen akkora már megkezdődik a munka lépcsőzéssel, futással. A 2013-as terv: bizonyítani nemzetközi szőnyegen is.

– A kemény magnak a nemzetközi mezőnyben kell bizonyítani jövőre. Emellett sok gyermek súlyt vált, egy korosztállyal feljebb lép, de bízom benne, hogy az edzők kiváló munkával fel tudják készíteni őket az elkövetkező évre is – hangsúlyozta a Spartacus elnöke.

A szombat esti évzárón elismeréseket adtak át azoknak, akik kiváló eredményeket hoztak 2012-ben, majd a vacsora után a beszélgetésé, a kikapcsolódás volt a főszerep.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.