- hirdetés -

A Szokolay Bálint Madrigál Kórus és a Táncsics Gimnázium Kórusa közös hangversennyel készültek az ünnepekre.

A már hagyományosnak mondható karácsonyi hangversenyt december 15-én szombaton hallhatta a közönség, melynek idén is a katolikus templom adott otthont. A megjelenteket dr. Laurinyecz Mihály esperes plébános köszöntötte.

– A szokásos karácsonyi hangversenyre jöttünk össze, hogy a lelkünket az énekek hangjaival és szövegeivel is rákészítsük a békével, az egymás megismerésének, elfogadásának és szeretetének ünnepére. Kívánom minden megjelentnek ezt a békét a közeledő ünnep kapcsán – hangzott el a plébános beszédében.

Lelki feltöltődés karácsony előtt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A gimnázium énekkarának műsorával indult a hangverseny, a Táncsics Kórus idén az Éneklő Ifjúság Kórusminősítő Hangversenyen arany diploma minősítést szerzett. Pörneki Attila karnagy vezényletével többek között Kodály, Kelber és William Dawson karácsonyi művei is felcsendültek.

A Mosolygó Miklós vezényelte Szokolay Bálint Madrigál Kórus előadásában Fischer, Mozart és Mendelssohn művei is elhangzottak. Megemlékeztek az alapító karnagyról, Szokolay Bálintról, tiszteltére a zeneszerző fiának, Szokolay Sándornak a Betlehemi örömének című művét szólaltatták meg. A műsor egészét a közelgő karácsony lelkülete hatotta át.

Végezetül a két kórus közös előadásában Pörneki Attila vezényletével a Csendes éjt hallgathattuk meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.