- hirdetés -

Immár ötödik alkalommal készül hagyományos decemberi koncertjére a Folkográfia zenekar.

A népzenei hagyományaink ápolását zászlajára tűző csapat 2007-es megalakulása óta az első esztendő kivételével minden évben jelentkezett decemberi koncerttel. Ez az esemény az együttes életében különösen fontos, hiszen ilyenkor önálló koncert keretében hangzanak el a zenekar által írt, illetve feldolgozott dalok. Az orosházi zenészekből álló csapat a folkrock műfajával szeretné közelebb hozni a magyar népdalok, a magyar népzene kincseit korunk emberéhez.

A Folkográfia 2009-től egyesületi formában működik, melynek keretében – szintén népzenei hagyományaink ápolása céljából – muzsikál egy másik társaság is, a Tekergők népi zenekar. A háromtagú banda hagyományőrző rendezvényeken és táncházakban húzza rendszeresen a talpalávalót.

A Folkográfiához kapcsolódó érdekesség, hogy a zenekar szövegírója és dobosa, Murvai Tibor készített a www.nagyszerudal.hu pályázatára egy dalszöveget, melyet a zenekar természetesen meg is zenésített és be is küldött. Az eredményről éppen a december 15-ei koncert napján értesül majd az együttes, ekkor derül ki, bejutott-e a dal a zsűri döntése alapján a legjobb három közé. A végső győztest a közönség szavazatai alapján hirdetik majd ki.

A Folkográfia együttes tehát mindenkit vár december 15-én szombaton este 7 órakor „Úton” című év végi koncertjére, melyen a régi dalok mellett nem kevés új produkció is szerepel. A koncert helyszíne a Petőfi Művelődési Központ Bubik-terme, a belépés ingyenes!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.