- hirdetés -

Hamisítatlan karácsonyi hangulat várta az orosházi nagycsaládosokat december 8-án.

Több mint 20 éve hagyomány, hogy a Nagycsaládosok Orosházi Egyesülete (NOE) Luca napja tájékán karácsonyváró rendezvényt szervez tagjainak. Nem volt ez másképp idén sem. A szombat délután tartott programra a kellemetlen időjárás ellenére nagyon sok család ellátogatott.

A református iskola tornatermében játszóház várta a kicsiket és nagyokat, ahol kézműves foglalkozások keretében alkothattak. Készíthettek tükörcsempére dekorációt, asztaldíszt sajtos dobozból, illetve karácsonyi képeslapot. A legkisebbeket pedig játszószőnyegen sok-sok játék várta. Természetesen a Télapó sem hiányozhatott a rendezvényről, ám megérkezése előtt a gyerekeknek alkalmuk nyílt arra, hogy előadhassák produkciójukat. Volt aki furulyázott, többen verset mondtak és énekeltek, mindegyikük jutalma egy plüss volt. Közben, aki megéhezett finomságok és meleg tea várta az iskola ebédlőjében.

Együtt alkottak kicsik és nagyok (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

Nagy volt az izgalom az apróságok körében, amikor végre megérkezett a Télapó. A nagyszakállút rögtön körbevették a gyerekek, aki sorra osztotta ki a csomagokat, összesen 250 Mikulás-csomag talált gazdára. De ezen a napon az egyesület családi csomagot is osztott, összesen 350-et, melyek mindegyike kakaót, pudingot, kávét, cukrot és ételízesítőt tartalmazott.

– Tagcsaládjaink nagyon várják a karácsonyváró ünnepséget, hisz ez egy olyan alkalom, ahol kikapcsolódhatnak, együtt lehetnek. Annak ellenére, hogy az idő rosszra fordult sokan eljöttek a közös ünneplésre – tájékoztatott Borgulya Pálné egyesületi titkár.

Az egyesületi ünnepség után a város valamennyi gyermekét egy színházi előadásra invitálták a művelődési ház színháztermébe, ahol a Szegedi Miniszínház előadásában a Mikulás Kaland című mesejátékot tekinthették meg kicsik és nagyok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.