- hirdetés -

Közmunkaprogram keretében óvodákat, járdákat újítottak fel és a Darvas-házon is dolgoztak.

89,5 millió forint forrást nyert Orosháza a Start-munka program keretében közút karbantartási munkálatok elvégzésére. Ebből a forrásból 22 millió forintot fordítottak a rossz állapotú járdaszakaszok felújítására, illetve újjá építésére. Májusban kezdődött a járdafelújítási program, melynek keretében városszerte – többek között a Mátyás király, Táncsics, Hóvirág utcákban – dolgoztak a közmunkások. Összesen 4000 m2 járdafelület újult meg kb. 5 km hosszan. A közúthálózat karbantartási program keretében 154 tonna aszfalt felhasználásával kátyúmentesítést, útfelület felújítást végeztek – tudtuk meg Hagymási László irodavezetőtől. A költségeket teljes mértékben a Belügyminisztérium által kiírt pályázaton nyert forrásból fedezték.

Az irodavezető arról is tájékoztatott, hogy 600 ezer forintból végeztek munkálatokat a Darvas házon a hosszabb távú közfoglalkoztatás keretében. Többek között kicserélték a verébdeszkákat, az elkorhadt szarufákat és cserépléceket, a cserepeket, megtörtént a szélfogó faszerkezetének javítása, a homlokzat és lábazat festése és kéményjavítási munkálatokat is végeztek. Felújították a díszlábazatot, kijavították és lefestették a kerítést, mázolták az ablakkereteket, a gémeskúthoz pedig káva készült.

A Lehel óvoda épületének tetőszerkezetét is közmunkaprogramból renoválták, kicserélték a cserépléceket, a cserepeket, új az előtető, felújították a homlokzatot, a lapos tetőt pedig szigetelték. Belül festettek, és a vizesblokk korszerűsítése mellett a régi linóleum borításokat is kicserélték. Az Uzsoki óvodában többek között az udvari játékokat korszerűsítették, felújították az utcai kerítést, a vizesblokkot és belső festési munkálatokat végeztek. A Móricz utcai oviban az utcai kerítések festése és a vaskapuk felújítása mellett a bejárati ajtó cseréje és az udvari játékelemek felújítása valósult meg. Az önkormányzati óvoda telephelyeire összesen 4 millió 100 ezer forintot fordított az önkormányzat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.