- hirdetés -

A szántóverseny országos fordulójában elért harmadik helyezéséért miniszteri elismerést kapott a Try-Béta Kft.-t.

A Gödöllői Egyetem dísztermében vehette át kitüntetését Dominkó Zsolt a Try-Béta Kft. egyik tulajdonosa és Gregus György gépész. A december 3-i átadásra a mezőgazdaság jövője, lehetőségei és az uniós fölzárkóztatás témáit boncolgató rendezvény keretein belül került sor.

Az orosházi székhelyű, mezőgazdasággal foglalkozó cég 1400 hektáron gazdálkodik. A székkutasi szervező kör felkérésére idén beneveztek a regionális szántóversenyre, ahol kategóriájukban a második helyezést érték el. Az augusztus 4-i versenyt Székkutas térségében rendezték. Ezzel automatikusan kvalifikáltak az országos versenyre, amit szeptember 22-én rendeztek Baktalórántházán, ahol az elismerő harmadik helyezést sikerült megszerezniük az induló 22 versenyző között.

Dominkó Zsolt

– Megmérettetésnek indult a cég részéről, kihívásnak tekintettem én is, és a dolgozóim is – mesélte Dominkó Zsolt. – Két gépészem indult a versenyen, Gregus György a gépben ült, László Sándor pedig instrukciókkal segítette a kezelőt. Szigorú versenyszabályzat volt, nemcsak a szántás minőségét, hanem az időt is figyelték, és minden hibáért büntetőpont jár. A megmérettetést egy felkészülés előzte meg, közel egy hetet gyakoroltunk a verseny előtt. A minisztériumi kitüntetéssel köszönték meg a Try-Béta Kft. munkáját. Támogatjuk az embereinket, hogy részt vegyenek ilyen rendezvényeken, segítjük a felkészülésüket szakmailag és anyagilag is – mondta a tulajdonos.

A hagyományos szántóversenyt már 24. alkalommal rendezték meg, ennek ellenére nem sokan tudnak létéről, a szakma ez ellen igyekszik most tenni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.